توضیحاتی در مورد جک درب پارکینگ
بطور کلی جک پارکینگ وسیله ایست که باز و بسته شدن درب ورودی حیاط یا درب پارکینگ منزل یا درب ورودی محل کارمان را بطور اتوماتیک و تنها با فشردن یک دکمه روی ریموت انجام داده و راحتی و امنیت را به ارمغان می آورد. در نظر بگیرید که در گرمای تابستان یا سرمای زمستان برای باز کردن درب ورودی حیاط یا پارکینگ منزلتان مجبورید خودرو خود را ترک و درب را باز کرده و پس از داخل شدن دوباره پیاده شده و آنرا ببندید! به این بیندیشید که اگر در این حین که از خودرو پیاده شدید فراموش کنید درب خودرو را قفل کنید ، ممکن است مشکلاتی از قبیل مزاحمت یا سرقت رخ دهد. با توجه به این چند نکته، چندان هم بیراه نیست که بگوییم جک درب پارکینگ را برای تأمین امنیت و آرامش منازل و محل کارمان لازم داریم.
انواع جکهای درب پارکینگ متأثر از نوع درب ورودی تعبیه شده برای ساختمان می باشد و مدلهای مختلف آن به : وزن درب ، عرض درب و تعداد تردد در روز بستگی دارد. جک درب پارکینگ بسته به شیوه باز و بسته شدن درب ورودی که اعم از لولایی و ریل بلبرینگ می باشد، شامل دو نوع اصلی بازویی و ریلی می باشند.
انواع جک درب پارکینگ
درب بازوئی
این مدل از درب ورودی که عمومیت بیشتری دارد ، میتواند بسته به فضای ساختمان دو لنگه یا تک لنگه باشد.
درب ریلی
این مدل از درب ورودی معمولا برای پارکینگ هایی استفاده می شود که فضایی برای باز و بسته شدن درب لولایی نداشته یا فضایی دقیقاً یا بیشتر از اندازه عرض درب بروی دیوار کناری دارند که درب بتواند بصورت کشویی جابجا شده و هنگام باز شدن به موازات دیوار حرکت کند. حال با تشریح این دو مدل درب پارکینگ میتوانیم جک درب پارکینگی مناسب را بررسی کنیم. برای اطلاع از مدل جک درب پارکینگ بازویی مناسب درب باید وزن هر لنگه ، عرض هر لنگه و تهداد تردد در شبانه روز را بدانیم.
موتور جک درب پارکینگ بازویی
موتور جک درب پارکینگ به دو نوع هیدرولیک و الکترومکانیکال تقسیم می شود. در نوع هیدرولیک که برای دربهای با وزن و عرض بالا استفاده می شود. موتور بوسیله فشار روغن (همچون انواع موتورهای هیدرولیک دیگر) بازو را با قدرت بسیار بیشتری نسبت به موتور الکتریکی تنها به حرکت می اندازد.
در نوع الکترومکانیکال که معمولا برای دربهای تا عرض هر لنگه 4 متر و وزن هر لنگه 400 کیلوگرم استفاده می شوند ، موتور در دو نوع AC (220 ولت) و DC (24 ولت) موجود می باشد. تفاوت استفاده از 220 ولت و 24 ولت برای درب در قدرت مورد نیاز می باشند.
به عنوان مثال برای درب های سنگین تر استفاده از 220 ولت رایج تر است. چراکه در صورت پایین بودن ولتاژ طبق قانون اَهم اگر شدت جریان بیشتری می خواهیم باید مقاومت را افزایش دهیم و این بدین معنی است که باید سیم پیچ درون موتور را بزرگتر کنیم. این امر برای تولید کننده به معنی بزرگتر کردن فضای موتور بوده و اقتصادی بودن محصول را زیر سؤال می برد. از همین رو امروزه موتورهای DC بصورت محدودتری عرضه می گردند.
اما این موتور(DC) بدلیل جریان مستقیم و زمان کمتر رسیدن بار الکتریکی، در صورت استفاده مداوم دمایش کمتر زیاد می شود و به قول معروف داغ نمی کند. پس می توان گفت موتورهای 24 ولت برای دربهای با وزن نه چندان زیاد و تردد بالا مناسب تر هستند. همچنین با اضافه نمودن باطری بکاپ به مدل DC می توانیم در زمان قطع برق نیز بدون نیاز به خلاص کردن بازوها براحتی درب را باز یا بسته نماییم.
موتور جک درب پارکینگ
موتور جک درب پارکینگ ریلی بصورت الکترومکانیکال بوده و برای افزایش قدرت از موتورهای قویتر و یا کمک گیربکس قوی بهره میبرند. به جرات میتوانیم بگوییم که موتور جکهای ریلی قویترین موتور الکترومکانیکال بین تمامی موتورهای دربهای اتوماتیک میباشند.
تجهیزات جک درب پارکینگ بازویی شامل موتور ، مدار فرمان ، فلاشر ، چشم مابین(فتوسل) و ریموت می باشند. اما جک درب پارکینگی ریلی علاوه بر موتور، مدار فرمان، فلاشر، چشم مابین و ریموت، نیاز به وسیله ای که روی درب بوسیله ی پیچ و یا جوش دادن متصل می شود و دنده شانه نام دارد نیز محتاج است. چشمی و فشارسنج ابزار ایمنی و جلوگیری کننده از برخورد با مانع می باشند که در مقالات بعدی بطور کامل تشریح خواهیم نمود.
فلاشر نیز ابزاری برای اطلاع از فعالیت و یا عدم فعالیت جک درب پارکینگی مان است. برای تمامی انواع جک درب پارکینگ در کنار مدار فرمان به قدرت (برق ورودی شهری 220 ولت) نیازمندیم. تمامی سیمهای فرمان و قدرت موتورها و فلاشر و چشمی ها به مدار فرمان انتقال داده شده و توسط برنامه ریزی دقیق همچون فیلم ضمیمه شده حرکت آن را کنترل می کنیم.