مقالات مرتبط

بتن ریزی در هوای سرد : اشتباه معمول و روش های اصلاحی در جهت کاهش مشکلات همراه با الزامات و دستورالعمل کاربردی

تعریف شرایط هوای سرد برای بتن ریزی و سایر عملیات ساختمانی

طبق تعریف جدید آیین نامه بتن ایران ، هوای سرد درحالی حاصل می گردد که در سه روز متوالی  شرایط زیر برقرار باشد:
1: دمای متوسط هوا در شبانه رو زکنتر از 5+ باشد ( دمای متوسط روزانه ، میانگین حداکثر و حداقل دمای هوا در شبانه روز است و مای هوا با دماسنج حداقل و حداکثر که در حعبه چوبی استاندارد قرار دارد اندازه گیری می شود )
2 : دمای هوا برای بیش از نصف شبانه روز از C 0 10 بیشتر نباشد .
نکته: در تعریف قبلی آبا هوای سرد و قتی حاصل می گشت که دمای هوا در هنگام  بتن ریزی کمتر از C 0 2 بوده و یا زمین کارگاه در هنگام بتن ریزی یخ زده باشد . بهتر است حتی الامکان از تعریف قدیمی نیز استفاده شود و لازم است بدون رعایت تدابیر خاص در این شرایط از بتن ریزی خودداری گردد تاخساراتی به بتن وارد نیاید .

تدابیر احتیاطی مورد نیاز جهت بتن ریز در هوای سرد
با رعایت تدابیر الزامی برای اطمینان از عدم بروز مشکل بهتر است تدابیر احتیاطی زیر مد نظر قرار گیرد :
الف : حداقل دمای بتن در هنگام ریختن و عمل آوریC 0 10 + باشى ( بویژه برای قطعات تا حداقل بعد کمتر از 90 سانتی متر )
ب : عمل آوری تا رسیدن به 70 درصد مقاومت مشخصه بتن ادامه یابد .
ج : دمای ساخت ، بالاتر از دمای بتن ریزی باشد . این مقدار طبق دستورالعمل باید محاسبه شود .
د : اسلامپ بتن تا حد امکان ، کمتر اختیار شود ، هر چند آئین نامه بتن ایران آن را به 50 میلی متر محدود کرده است اما با توجه به شرایط اجرایی هر پروژه ممکن است مقادیر بالاتر نیز در صورت توجه به تدابیر الزامی و احتیاطی ، مشکلی را بوجود نیاورد .
هـ : بهتر است نسبت آب به سیمان از 5/0 تجاوز نکند . بهرحال علی رغم ذکر این محدودیت در آئین نامه بتن ایران ، نمی توان آن را اجباری تلقی کرد .
و : دمای بتن در هنگام ریختن نباید بیش از C 0 10 بالاتر از حداقل توصیه شده باشد .
ز : دمای بتن در هنگام ساخت ( اختلاط ) نباید بیش از C 0 10 بالاتر از حداقل دمای محاسباتی ساخت بتن باشد .
ح : حمل و ریختن بتن باید حتی الامکان در اسرع وقت انجام شود و در طول حمل از افت شدید دما جلوگیری گردد .
ط : نباید پس از خاتمه عمل آوری اجازه داد تا بتن سریعا" سرد شود و شوک حرارتی به آن وارد گردد .
ی : نباید برای شروع عمل آوری ، دمای بتن سریع بالا رود و شوک حرارتی به آن وارد گردد
ک : استفاده از سیمانهایی که با سرعت واکنش بیشتر توصیه می شود و مصرف سیمانهای آمیخته مطلوب نیست .
ل : مصرف مواد افزودنی زود گیر کننده ( ضد یخ ) اختیاری بوده و در شرایطی که بخواهیم طول مدت عمل آوری را کم نموده و احتمال خسارت را بشدت پائین آوریم ، می توانیم از این مواد استفاده نماییم به شرطی که این مواد استاندارد بوده و برای دوام بتن و میلگرد ضرری نداشته باشد.
م : مصرف مواد افزودنی حباب زا معمولا" در این بتن ها توصیه می شود . این مواد معمولا" طول مدت محافظت از بتن را برای جلوگیری از وارد شدن خسارت در اثر یخبندان کاهش می دهند و برای شرایط بهره برداری در محیط  سرد و یخبندان مناسب است .
ن : بهتر است از یخ زدن سنگدانه ها برای تأمین شرایط مورد نظر جلوگیری گردد و ساخت بتن در دمای مطلوب ، آسان تر خواهد بود .
س : استفاده از مواد روان کننده برای کاهش آب و نسبت آب به سیمان و به حداقل رساندن آب انداختن توصیه می شود ، هرچند می توان از افزایش عیار سیمان نیز استفاده نمود . مصرف اضافی سیمان می تواند طول مدت حفاظت را برای جلوگیری از وارد شدن خسارت ناشی از یخ بندان کاهش دهد ( مانند بند ک ، ل ، م ) .

نکات اجرایی برای اعمال تدابیر الزامی و احتیاطی
با انداختن نایلون یا برزنت بر روی سنگدانه ها به ویژه در هنگام شب و بارندگی از خیس شدن آن ها جلوگیری گردد . اگر می توان لحاف پشم شیشه تهیه نمود که رویه آن ضد نفوذ آب باشد بسیار مطلوب است زیرا می توان دمای کسب شده از تابش آفتاب یا بالا رفتن دما در طول روز را تا حدودی در طول شب حفظ نمود .
     -    در صورتی که بنا به هر دلیلی بخش های فوقانی توده سنگدانه یخ زده باشد ، لازم است لایه رویی کنار زده شود . این کار دو حسن در بر دارد . اولا" مصالح یخ زده وارد دیگ اختلاط نمی گردد ، ثانیا" جلوی دریچه تخلیه مصالح به باکت انتقال سنگدانه به دیگ اختلاط را مسدود نمی کند . وجود سنگدانه یخ زده باعث می شود دمای مخلوط بتن به شدت افت کند و تأمین دمای مناسب بتن را با مشکل مواجه نماید . لذا توصیه می شود به هر ترتیب سعی شود از مصرف سنگدانه یخ زده پرهیز گردد .
 

  • با گرم کردن آب و رسیدن به دمای مورد نظر معمولا" می توان دمای مطلوب بتن را بدست آورد مشروط بر اینکه سنگدانه یخ زده مصرف نگردد .
  • بهتر است دمای آب از C 0 60 تجاوز نکند . در صورت نیاز به دمای بالاتر برای دستیابی به دمای مطلوب در بتن ، می توان آب را تا C 0 90 گرم نمود ، در این حالت باید ابتدا آب را با سنگدانه مخلوط نمود و سپس سیمان را اضافه کرد . به هر حال نباید سیمان را با آب داغ مواجه ساخت زیرا سیمان دچار گیرش آنی و کلوخه شدن می گردد و کیفیت مقاومتی و دوام بتن آسیب می بیند .
  • برای پرهیز از کاهش دمای بتن ، بهتر است طول مدت اختلاط پس از ریختن آخرین جزء از بتن از 2 دقیقه تجاوز نکند . بدیهی است حداقل زمان اختلاط ، حصول یکنواختی در بتن تأمین می کند .
  • بهتر است تراک میکسر بیش از 5/3 متر مکعب و کمتر از 5/2 متر مکعب بارگیری نکند . باید در طول حمل تراک میکسر از چرخاندن دیگ بتن خودداری نمود و صرفا" در حد اختلاط مجدد و دستیابی به یکنواختی ، دیگ تراک میکسر چرخانده شود .
  • سعی گردد از معطلی های مختلف در طول حمل با برنامه ریزی صحیح خودداری شود تا از اتلاف دمای مطلوب بتن جلوگیری شود .
  • حمل با پمپ بواسطه اصطکاک موجود معمولا" موجب کاهش دمای بتن نمی گردد و در هوای سرد حمل با پمپ مطلوب تلقی می شود .
  • در ریختن بتن باید تسریع بعمل آید . اگر ریختن بتن در لایه های مختلف صورت
  • می گیرد بهتر است حتی الامکان ضخامت لایه ها را زیاد گرفت . توصیه می شود لایه های 40 تا 50 سانتی متری بکار گرفته شود .
  • بلافاصله پس از ریختن باید سعی شود دمای محیط را در حداقل مورد نیاز تأمین نمود . استفاده از عایق بندی ( بویژه برای قطعات حجیم و نیمه حجیم ) می تواند گرمای ناشی از ترکیب سیمان با آب را حفظ کند و دمای بتن را بالا برده یا دست کم در حد مطلوب نگاه دارد .
  • استفاده از عایق پشم شیشه ، یونولیت ، کاه و پوشال ، ماسه یا خاک و غیره می تواند گرمای ناشی از واکنش های سیمان را تا حد زیادی حفظ کند .
  • استفاده از پوشش برزنتی و بکارگیری یک یا چند بخاری ( ترجیحا" بخاری برقی  ) می تواند به حفظ یا بالا بردن دما کمک نماید .
  • در صورت استفاده از بخاری هایی که یک ماده سوختنی را می سوزاند باید دود و گازهای ناشی از سوختن ، در تماس با بتن جوان قرار نگیرد .
  • چنانچه از یک وسیله گرمایش استفاده می شود باید دقت کرد که بتن خشک نگردد و در صورت حصول اطمینان از عدم یخ زدن بتن لازم است بتن را مرطوب نمود .
  • بهترین وسیله برای ایجاد دمای مناسب ، استغاده از بخار آب می باشد . توصیه می شود دمای محیط نگهداری از C 0 55 و دمای بخار آب از C 0 65 تجاوز نکند .
  • می توان از لامپ های مادون قرمز برای ایجاد گرما با کارآیی خوب استفاده نمود .
  • بهترین مصالح برای قالب بندی چوب می باشد ، به هر حال جنس قالب بر اساس امکانات پروژه انتخاب می گردد .
گروه مهندسی بتن آزما

، علاوه بر دفتر مرکزی خود واقع در تهران ، در بسیاری از استان های دیگر از جمله  استان هرمزگان ( بندرعباس ، قشم، خارک و ... ) ، استان بوشهر ( شهرستان بوشهر ، عسلویه ، جم ، برازجان، کنگان و ... ) ، استان اصفهان ( شهرستان اصفهان ،  شهرضا، فولاد شهر، شاهین شهر ، زرین شهر ) ، استان یزد ، استان کرمان ، استان فارس ( شهرستان شیراز ، نورآباد ممحسنی ، جهرم و ... ) ، استان کرمانشاه ، استان کردستان ( شهرستان سنندج ) ، استان لرستان ( خرم آباد ، بروجرد ، دورود، نورآباد ، الشتر و ... ) ، استان آذربایجان شرقی و آذربایجان غربی ( شهرستان های تبریز و ارومیه ) ، استان اردبیل، استان زنجان، استان های خراسان رضوی ، خراسان جنوبی و شمالی ( شهرستان های مشهد ، بیرجند و ... ) ، استان زاهدان ( شهرستان های زاهدان ، ایرانشهر ، زابل ، سیرجان، پیرانشهر و ... )، استان البرز ( شهرستان کرج و ... ) ، استان کاشان ، استان قم ( شهرستان قم ) ، استان مازندران ( شهرستان های ساری ، بابل ، بابلسر، نوشهر ، چالوس ، محمود آباد و ... ) ، استان گیلان ( شهرستان های رشت ، بندرانزلی و ... ) ، استان ایلام ( شهرستان های ایلام و دهلران، مهران و ... )، استان همدان ( شهرستان های همدان ، تویسرکان و کبودرآهنگ ) ،استان گلستان ( شهرستان گرگان ) ،  استان خوزستان ( شهرستان اهواز ، دزفول ، ماهشهر، سربندر ، آبادان ، خرمشهر ، بهبهان ، شوشتر، شوش ، مسجدسلیمان، رامهرمز ، گتوند و ... ) ، استان چهارمحال بختیاری ( شهرکرد ) ، جزیره کیش ،  کشور عراق ( استان بصره، الاماره و نجف ) ، کشور افغانستان ( کابل و هرات ) ،  دارای دفاتر فروش و ارائه خدمات مهندسی می باشد. شما می توانید با مراجعه  یا تماس با این دفاتر ضمن مشاور از خدمات و محصولات ارائه شده بهره مند شوید.
 

 


۱۸ آبان ۱۴۰۰


محصولات مشابه
  • ایزولاسیون و زهکشی فونداسیون و روف گاردن (بام سبز) با ژئوممبران PVC

    ایزولاسیون و زهکشی فونداسیون و روف گاردن (بام سبز) با ژئوممبران PVC

    اجرای سیستم ایزولاسیون ، زهکشی و فیلتراسیون فونداسیون و گودهای ساختمانی با ژئوسینتتیک ( ورق ژئوممبران پی وی سی ، ژئودرین و ژئوتکستایل ) ایزولاسیون بام سبز ایزولاسیون چاله آسانسور مزایای استفاده از ژئوممبران PVC در ایزولاسیون : 100% ضد آب و مقاومت پایدار در برابر خورنده های شیمیائی موجود در مخلوط آب و خاک قابلیت نصب بر روی سطوح خیس و نمناک امکان بازرسی آسان درز جوشها کاهش عملیات خاکی کاهش هزینه های اجرا سرعت بالای اجرای پروژه کیفیت برتر سیستم نسبت به روش های سنتی دیگر موارد استفاده : ایزولاسیون تونل های مترو، ایزولاسیون بام جهت احداث روف گاردن ( بام سبز) ، ایزولاسیون چاله های آسانسور و کلیه ی سازه هایی که با نشت آب مواجه هستند. جهت مشاوره با کارشناسان شرکت با شماره های زیر تماس حاصل فرمایید. ( ایزولاسیون و زهکشی فونداسیون و روف گاردن با ژئوممبران PVC ) تلفن همراه: 09120204952 واتس‌آپ: 09120204952 تلفن محل کار: 02188009861-02188009862 وب سایت: https://ariankhak.com/ https://geokhanjani.com/

    پیمانکاری تهران
  • فوم بتن مجید

    فوم بتن مجید

    ما بر اصل مشتری مداری و انصاف فعالیت میکنیم اجرای کفسازی نوین با فوم بتن به جای پوکه با مزایای بسیار بیشتر از جمله قیمت بصرفه ( در کارهای بالای هزارمتر حتی ارزانتر از پوکه) وزن بسیار سبک ( یک سوم پوکه) استحکام بالا و تراز بودن آن که هم باعث مقاوم تر شدن سازه و هم در ملات بعدی ( سرامیک)باعث صرفه جویی خواهد شد. * سرعت اجرای بالا ( روزی500متر) * عدم نشست درسالهای آتی *و لق نشدن سرامیک. *همچنین عایق سرما، گرما، صدا ، نم ، حشره و حریق می باشد به دلیل اینکه سازه محکم می باشد و وزن پرتی ندارد ، واحدهای بالای پارکینگ گرمایش خوب و زیر بام سرمایش خوب خواهند داشت . ضمنا صدای پای طبقه بالایی حل شده و در مقابل زلزله مقاومتر میشود . بازدید و مشاوره رایگان دارای قرارداد و مهر رسمی و فاکتور سربرگدار و رسمی با مهر چت و پیام پاسخگو هستم. در صورت پاسخگو نبودن خودم تماس خواهم گرفت. با ما در ارتباط باشید هیچ متریالی در کفسازی نمیتواند رقیب فوم بتن باشد فروش پایان کار نیست آغاز یک تعهد است با ما در اینستا گرام همراه باشید : foambetonahura@

    پیمانکاری البرز
  • سایبان بارانگیر فایبرگلاس

    سایبان بارانگیر فایبرگلاس

    صنایع فایبرگلاس باران تولید کننده انواع سایبان فایبرگلاس در و پنجره در سایز و رنگهای مختلف ارسال به تمام نقاط ایران ساخت قایق و لوتکا فایبرگلاس ساخت و ایزوله استخر و جکوزی فایبرگلاس ساخت و ایزوله منابع آب و اسید و ...

    پیمانکاری تهران
  • اجرای سنگ قولوه  برای  طراحی آبنما سنگ قولوه

    اجرای سنگ قولوه برای طراحی آبنما سنگ قولوه

    سنگ قولوه یکی از سنگ‌های زینتی و زیبا برای طراحی آبنما است. برای اجرای سنگ قولوه برای طراحی آبنما، مراحل زیر را دنبال کنید: 1. طراحی: در ابتدا باید طراحی آبنما را با توجه به ابعاد و شکل محل موردنظر، طراحی کنید. برای طراحی بهتر، می‌توانید از نرم‌افزارهای طراحی معماری استفاده کنید. 2. انتخاب سنگ قولوه: برای اجرای آبنمای سنگی با سنگ قولوه، باید از سنگ‌هایی با کیفیت و رنگ مناسب استفاده کنید. برای انتخاب سنگ، بهتر است به فروشگاه‌های معدنی و سنگ‌فروشی‌ها مراجعه کنید. 3. برش سنگ: بعد از انتخاب سنگ قولوه، باید آن را به شکل و اندازه‌های مورد نظر برش داد. برای این کار، از دستگاه‌های برش سنگ مانند دستگاه فرز استفاده می‌شود. 4. نصب سنگ: پس از برش سنگ‌ها، باید آن‌ها را به صورت مسطح و منظم روی محل نصب کنید. برای نصب سنگ، از چسب‌های خاصی که برای این منظور تولید شده‌اند، استفاده می‌شود. 5. ایجاد حفره: برای ایجاد حفره در سنگ‌ها برای جریان آب، می‌توانید از دستگاه‌های حفر کننده یا فرز استفاده کنید. 6. نصب سیستم آبیاری: پس از نصب سنگ‌ها و ایجاد حفره‌ها، باید سیستم آبیاری آبنما را نصب کنید. برای این کار می‌توانید از لوله‌ها و اتصالات آبیاری استفاده کنید. 7. تزئین: در این مرحله می‌توانید با استفاده از سنگ‌های دیگر، کاشی‌ها، چوب و یا گیاهان، آبنمای سنگی خود را تزئین کنید. 8. تمیزکاری: در پایان، باید سطح نمای آبنما را صیقل داده و به صورت نهایی تمیز کنید. همچنین باید مراقبت‌های لازم برای نگهداری آبنما را انجام دهید تا ماندگاری آن بیشتر شود.

    پیمانکاری تهران