مزایا و معایب بازاریابی پیامكی

عمده‌ترین دلایل استقبال از SMS را می‌توان در صرفه اقتصادی، اطلاع‌رسانی آزاد، امنیت نسبی و پاسخگویی به نیازها و ارائه خدمات دانست. در نتیجه با در نظر گرفتن کارکردهای SMS به‌عنوان رسانه در امور اطلاع‌رسانی، تبلیغاتی، فعالیت‌های شخصی و محرمانه، پاسخ خودکار، برگزاری مسابقه و قرعه‌کشی، می‌توان از استقبال مردم بهره‌مند شد، البته این روش بازاریابی نیز مثل همه روش‌های دیگر معایبی نیز به همراه دارد:

مزایا
دسترسی آسان به مشتری
این روزها همه با خودشان گوشی تلفن همراه دارند. روز به روز تعداد افرادی که کانال‌های ارتباطی آنها از طریق تلفن همراه توسعه می‌یابد، در حال افزایش است. این مساله فرصتی را به وجود می‌آورد تا افرادی که کسب و کاری دارند در هر موقعیتی به مشتری خود دسترسی داشته باشند. با بازاریابی هدفمند برای مشتریانتان می‌توانید کسب‌وکار خود را با صرف هزینه و زمان کمتر توسعه دهید.
سریع و همگانی بودن
بهتر است فعالیت‌های بازاریابی پیامکی هدفمند باشد و تنها مشتریانی را مدنظر قرار دهد که در کسب‌وکار در ارتباط با شما هستند و دوست دارند اخبار کاری شما را بشنوند، در این صورت به افرادی نزدیک می‌شوید که تمایل دارند از تلاش‌های شما برای انجام کسب‌وکار مطلع شوند و نقش مهمی در موفقیت بازاریابی پیامکی ایفا می‌کنند. در بازاریابی پیامکی، یک پیام کوتاه برای مشتری ارسال می‌شود که لازم است فرد مورد‌نظر تنها چند ثانیه برای خواندن آن زمان صرف کند، در حالی که در بازاریابی اینترنتی یا پستی، بیشتر افراد ایمیل‌ها را نمی‌خوانند یا ممکن است پیام شما به spam فرستاده شود.
هزینه کم، بازدهی بالا
طبق آمارهای جهانی، احتمال باز کردن متن تبلیغات پیامکی (اگر ارسال به صورت هدفمند و با اجازه مشتری باشد) 97 درصد است و بیشتر پیام‌ها در اولین ساعتی که آن را می‌فرستید، خوانده می‌شوند. این کار بسیار موثر است و میزان بازدهی 20 تا 70 درصد دارد (میزان بازدهی بازاریابی اینترنتی تنها 15 درصد است.) به علاوه، نسبت به دیگر روش‌های بازاریابی که قبلا استفاده می‌کردید، هزینه بسیار کمتری دارد.
بالا بودن میزان یادآوری و به‌خاطرسپاری پیام
چون این پیام‌ها به طور مشخص و به وسیله شخصی‌ترین رسانه ارسال می‌شود، در ذهن گیرنده پیام نقش می‌بندد و از قدرت اثرگذاری بالایی برخوردار است.
امكان ذخیره‌سازی پیام و ارسال آن برای دیگر افراد
در صورتی كه پیام دارای جذابیت باشد و محتوای آن افراد را به ارسال آن تشویق كند، بازاریابی ویروسی محقق می‌شود كه می‌تواند كارایی تبلیغات را به صورت تصاعدی افزایش دهد و شركت را از مزایای بی‌شمار آن منتفع سازد.
افزایش وفاداری مشتری
انجام یک تجارت موفق با مشتری یعنی تکرار معامله برای دفعات بعد. بازاریابی پیامکی با میزان بازدهی بالاتر باعث می‌شود مبنای جدیدی در روابط با مشتری ایجاد کنید و همچنین مشتری‌های فعلی خودتان را به موقع از تلاش‌ها و معاملات خود مطلع کنید. اطلاعات به موقع و هدفمند باعث می‌شود مشتری برای معامله‌های بعدی بیشتر به شما مراجعه کند، به خصوص مشتری‌هایی که دایما با موبایل‌هایشان سروکار دارند.

معایب
محدودیت فضای تبلیغ
پیامک‌های تبلیغاتی به شرکت‌های تبلیغ‌کننده فضای تبلیغاتی کمی می‌دهد؛ یعنی با کمترین تعداد کلمات باید پیام خود را برسانند و به علاوه نمی‌توانند جلوه‌های صوتی یا تصویری به پیام‌های خود اضافه کنند؛ این مساله خلاقیت تبلیغ‌کننده را از بین می‌برد.
تکرار ناپذیری
از دیگر معایب بازاریابی پیامکی این است که برخلاف تبلیغات رادیو و تلویزیون نمی‌توان آن را بارها تکرار کرد، مگر اینکه هر بار از متن‌های مختلفی استفاده شود، البته این کار نیز اثر اولیه را نخواهد داشت.
پی‌گیر نبودن مشتری
در نهایت، درگیر کردن مشتری در امور بازاریابی و تشویق وی برای دریافت مستمر پیام‌های شرکت شما روی گوشی موبایل، همیشه کار آسانی نیست. پیام‌هایی که بدون اجازه مشتری فرستاده می‌شوند، معمولا مورد توجه قرار نمی‌گیرند و احتمال این که مشتری آن را باز نکند زیاد است.
منبع:مدیر سبز

۲۴ شهریور ۱۳۹۲


محصولات مشابه