فروش انواع لوله و اتصالات و انواع ورق و آهن آلات (آهن شیری پور)

نحوه محاسبه لوله مانسمان و ضخامت 

ضخامت مورد استفاده جهت لوله های مانیسمان را بر حسب دما و فشار طراحی و بر اساس نوع کد طراحی به دست می آوریم فشار و دمای طراحی را از مدرک line list استخراج می نماییم .
در اینجا ما بر اساس کد ASME B31.3 که مربوط به طراحی واحد های پتروشیمی می باشد فرمول محاسبه ضخامت لوله مانیسمان را مشخص می کنیم .
بر طبق پاراگراف ۳۰۴/۱ از استاندارد B31.3 در حالتی که t (ضخامت لوله) بزرگتر یا مساوی ۰.۱۶۶ قطر (D) که همان ۱.۶ قطر لوله مانیسمان باشد . از معادله زیر جهت تعیین T بر حسب فشار و دما استفاده می نماییم .

(t<D/6  t=PD/2(SEW+PY

که در آن :
t : ضخامت لوله
P : فشار طراحی ( از روی LINE LIST مشخص می شود )
D : قطر لوله
Y : ضریب ماده (کیفیت ساختار فلز نسبت به دما) از روی جدول ۳۰۴.۱.۱ برای D<t/6 در ASME B31.3 بدست می آید . که دربردارنده مقادیری برای کاهش غیر خطی تنش مجاز در وضعیتی است که لوله مانیسمان تحت اثر درجه حرارت های بالاتر از ۴۸۲ درجه سانتی گراد قرار دارد برای ۴۸۲ درجه سانتی گراد به پایین این ضریب ۰.۴ می باشد .
S : حد تنش مجاز از روی جدول A-1 از روی ASME B31.3

(E ( longitudinal weld joint quality factor : بازده جوش weld joint efficiency که از روی جدول ۳۰۲.۳.۴ در ASME B31.3 و یا در جدول A-1 در ASME B31.3 به دست می آید .که اساس آن بر روش ساخت لوله توسط سازنده قرار دارد . این ضریب منعکس کننده کیفیت جوش طولی در لوله با درز جوش شده است ، مقدار این ضریب در یک محدوده از ۰.۶ برای جوش لب به لب کوره ای (FBW) تا ۱.۰ برای لوله مانیسمان تغییر می کند .هنگامی که از روش پرچکاری یا دیگر روش ها برای ساخت لوله درزدار و یا لوله مانیسمان استفاده می شود ،این عامل پس از چند روز خود را آشکار می کند .
(W (WELD JOINT STRENGHT REDUCTION FACTOR : ضریبی است که قدرت و استحکام درز جوش نسبت به فلز پایه را نشان می دهد که از سال ۲۰۰۴ در کد B31.3 تعریف در سال ۲۰۰۸ در جدول ۳۰۲.۳.۵ ارائه شده است.
به دلیل وجود خوردگی سیال، میزان خوردگی در عمر پروژه (CORROSION ALLOWANCE) را به ضخامت به دست آمده از فرمول دما و فشار باید اضافه نمود . بنابراین ضخامت حداقل (t_m) برابر است با ضخامت به دست آمده (t) از فرمول به اضافه c
C:corrosion allowance

Tm=t+c

جهت به دست آوردن مقدار خوردگی فرمول پیچیده ای وجود دارد که محاسبه آنها به صورت دستی ملزم صرف وقت بسیاری است لذا توسط نرم افزار انجام می گردد (یکی از این نرم افزارها Predict) .اگر این مقدار بیش از ۶ میلی متر گردد ، به این معنی است که جنس انتخاب شده جهت لوله کشی نامناسب است و باید جنس تغییر نماید.
معمولا به Tm به دست آمده به دلیل خطای احتمالی در ساخت لوله حداکثر میزان .۵ تلرانس منفی در نظر می گیریم و آن را به ضخامت به دست آمده اضافه می نمایم که البته این عدد همشیگی نیست و باید میزان خطای ساخت را از سازنده و یا بر اساس جنس لوله از استاندارد ASTM به دست آورد حال اگر ۱۲.۵ درصد ملاک باشد محاسبات به صورت زیر می باشد

Tf = tm+۰.۱۲۵ tf

Tf : ضخامت نهایی لوله

Tf=tm/۰.۸۷۵

مثال :
ضخامت جداره لوله ای با قطر خارجی ۸ اینچ ( DN 200 ) را برای شرایط طراحی زیر بیابید :

(T= 260 ℃ (۵۰۰ºF
(P=4135 Kpa (600 Psig
(Ca=1.6 mm (0.063
Material = ASTM A53 Gr.B ,ERW

حل مسئله مربوط به تعیین ضخامت جداره را دنبال می کنیم :

(P=4135 Kpa (600 Psig
D=219.1 mm
S=130 Mpa
E=0.85
Y=0.4

مقدار D مربوط به قطر بیرونی لوله فلزی در سایز ۸ اینچ می باشد که در استاندارد ASME B36.10 قابل مشاهده می باشد .

مقدار S از روی استاندارد ASME B31.3 جدول A-1 قابل استخراج می باشد که با توجه به دمای T=500℉ مقدار S برابر با ۱۸.۹ PSI می باشد .
مقدار E از جدول A-1B و مقدار Y از جدول ۳۰۴.۱.۱ استخراج می شود .
برای آحاد متریک ، تنش مجاز بر حسب Mpa و برای سازندگان آحاد به Kpa تبدیل می شود .

(t=PD/2(SEW+PY
(((t=(4135 ×۲۱۹.۱)/(۲((۱)۱۳۰۰۰۰)(۰.۸۵)+۰.۴(۴۱۳۵
t=4.0 mm
tm=۴.۰+۱.۶=۵.۶

برای اضافه کردن خطای ساخت (mill tolerance)

Tf=۵.۶/۰.۸۷۵=۶.۴ mm

برای حل تحت آحاد U.S

t=(600×۸.۶۲۵ )/۲((۱)(۱۸.۹۰۰)(۰.۸۵)+۰.۴(۶۰۰)) =۰.۱۵۹ in
tm=۰.۱۵۹+۰.۰۶۳=۰.۲۲۲ in

برای اضافه کردن خطای ساخت (mill tolerance)

Tf=۰.۲۲۲/۰.۸۷۵=۰.۲۵۳ in

با رجوع به جدول ۱-۳ برای این شرایط ضخامت در دسترس ، schedule 40 std می باشد با ضخامت اسمی جداره لوله برابر با ۸.۲ mm می باشد که مورد استفاده قرار می گیرد.
باید توجه داشت که اگر لوله فلزی قرار است رزوه شود اندازه عمق رزوه را از استاندارد ASME B1.20.1 به دست آورده و به اندازه فوق باید اضافه نمود .
در رابطه با ضخامت لوله های فلزی سه مرجع وجود دارد که هرکدام با شاخص های خود مقادیر ضخامت لوله ها را مشخص می کنند . این استاندارد ها عبارتند از :

  1. انجمن استاندارد ملی آمریکا (ANSI) ، با شاخص Schedule number
  2. جامعه مهندسی مکانیک آمریکا (ASME) و انجمن تست مواد آمریکا (ASTM) ، از طریق شاخص های STD (استاندارد) ،XS (فوق قوی) و XXS (فوق فوق قوی) که ازطریقابعاد ثبت شده سازندگان لوله در ابتدای استاندارد نویسی در آمریکا الگو گرفته شده است .
  3. انجمن نفت آمریکا (API) ، از طریق استاندارد API 5L برای لوله های خطی . در این استاندارد برای سایز و ضخامت های منحصر به فرد جداره آن شاخص ابعادی وجود ندارد .

در مورد آیتم شماره (ASME & ASTM) از سال ۱۹۳۹ تحت تاثیر Schedule number قرار گرفته است .اما به هر حال نیازهای موجود برای استفاده از این ضخامت ها باعث گردیده تا بعضی از سازندگان همچنان از این روش ها استفاده نمایندو برخی اتصالات تنها بر اساس مرجع Manufacturers weights موجود می باشند.

 

نکات مهم:

  • در لوله های تا سایز ۱۰ اینچ ضخامت رده STD با ضخامت رده۴۰ یکی هستند و در سایزهای ۱۲ تا ۲۴ اینچ بر حسب ضخامت رده STD ،اندازه ضخامتشان ۹.۵۳mm می باشد .
  • در لوله های تا سایز ۸ اینچ اندازه ضخامت رده XS با رده ۸۰ یکی هستند و در سایزهای ۱۲ تا ۲۴ اینچ بر حسب ضخامت رده XS ، اندازه ضخامتشان ۱۲.۷mm  می باشد .
  • لوله های رده xxs هیچ گونه معادلی ندارند و برای استخراج ضخامت لوله ها می بایست به جدول استاندارد مراجعه شود .

امروزه لوله های فولادی به طور کامل جایگزین لوله های از جنس آهن نرم (که دیگر تولید نمی شوند) شده اند ،اما این موضوع در مورد شاخص Schedule number که قصد داشت جایگزین معیارهای لوله های آهنی شود صدق نکرد . مصرف کنندگان کماکان لوله ها را بر اساس معیارهای لوله های آهنی می شناختند و چون دستگاهای نورد پاسخگوی این مطلب بود، این معیارها در استاندارد (ANSI B36.10 (ASME B36.10 جهت لوله های فولادی به کار برده شد .هدف از ارائه Schedule number تعیین ضخامت جدار لوله های فولادی از طریق فرمول بود، اما چون در مصارف معمول ضخامت جدار لوله ها از آنچه پیشنهاد گشته بود فاصله گرفت، امروزه طبق استاندارد ANSI B36.10 ،Schedule number تنها به عنوان معیار مناسبی جهت سفارشات کاربرد دارد.

سایز لوله های stainless steel استاندارد ملی آمریکا بخش ASME B36.10 برای لوله های stainless steel یک سری سایزهای جدار نازک ثبت کرده است ، که توسط Schedule number های ۵s و ۱۰s شناخته می شوند .


۰۶ اسفند ۱۳۹۹


محصولات مشابه
  • فروش لوله اسپیرال,سایز بزرگ,گالوانیزه,مانیسمان

    فروش لوله اسپیرال,سایز بزرگ,گالوانیزه,مانیسمان

    فروش انواع لوله سایز بزرگ از 2 اینچ تا 120 اینچ فروش انواع لوله مانیسمان فروش انواع لوله جدار چاه فروش انواع لوله اسپیرال و درز مستقیم فروش انواع لوله فولادی تست آب و گازی فروش انواع لوله گلخانه گالوانیزه گرم مستقیم از کارخانه شرکت فولادالوند تامین و توزیع کننده انواع لوله اماده عقد قرارداد با شرکت های خصوصی و دولتی میباشد.

    آهن آلات و صنایع فلزی تهران
  • فروش میلگرد و تسمه استیل 304 / 316 / 420

    فروش میلگرد و تسمه استیل 304 / 316 / 420

    مجموعه فولاد هیلا تامین کننده کلیه مقاطع استنلس استیل به ویژه میلگرد و تسمه های 304 ، 316 و 420 خدمات بازرگانی و برشکاری خود را ارائه میدهد: فروش میلگرد استیل 304 نگیر از قطر 3 میلیمتر الی 280 میلیمتر فروش میلگرد استیل 316 نگیر از قطر 3 میلیمتر الی 300 میلیمتر فروش میلگرد استیل 420 بگیر از قطر 6 میلیمتر الی 250 میلیمتر فروش تسمه استیل 304 نگیر از عرض 15 میلیمتر الی 120 میلیمتر و ضخامت 3 میلیمتر الی 50 میلیمتر فروش تسمه استیل 316 نگیر از عرض 30 میلیمتر الی 80 میلیمتر و ضخامت 5 میلیمتر الی 40 میلیمتر فروش چهارپهلو استیل 420 بگیر از سایز 20 در 20 میلیمتر الی 80 در 80 میلیمتر ✔ ارائه گواهینامه معتبر و برگه آنالیز شیمیایی ✔ تضمین اصالت و کیفیت کالا ✔ تضمین سلامت ظاهری و فنی کالا ✔ بررسی ابعاد سفارش قبل از ارسال ✔ ارسال به سراسر کشور برای استعلام قیمت و موجودی با ما تماس بگیرید. کارشناس فروش: حمیدرضا نوروزی فولاد هیلا

    آهن آلات و صنایع فلزی تهران
  • لوله فولادی مانیسمان سایز 3/4 اینچ رده 80

    لوله فولادی مانیسمان سایز 3/4 اینچ رده 80

    فروش لوله فولادی مانیسمان ( بدون درز) گرید : API5L / ASTM A106 / A53 GR.B PSL1 NACE MR0175 سایز 3/4 اینچ رده: 80 طول : 6000 میلیمتر ساخت کشور: چین ---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- بیشتر بدانید: لوله‌های فولادی مانیسمان API 5L، ASTM A106 و A53 GR.B PSL1 از جمله استانداردهای معتبر و پرکاربرد در صنایع مختلف هستند که به دلیل مقاومت بالا و تطبیق‌پذیری مناسب در شرایط سخت، مورد توجه قرار می‌گیرند. این لوله‌ها بیشتر در خطوط انتقال نفت، گاز، آب و سایر سیالات صنعتی به کار می‌روند. **API 5L:** استاندارد API 5L برای لوله‌های فولادی به منظور انتقال گاز، آب و نفت در سیستم‌های فشار بالا طراحی شده است. لوله‌های API 5L در دو سطح کیفی PSL1 و PSL2 تولید می‌شوند که PSL1 سطح پایه‌تری از کیفیت و الزامات را شامل می‌شود. این لوله‌ها عمدتاً در خطوط لوله انتقال انرژی در پروژه‌های نفت و گاز استفاده می‌شوند و به دلیل استحکام بالا و تحمل فشارهای مختلف، انتخابی عالی برای سیستم‌های انتقال طولانی‌مدت به شمار می‌روند. **ASTM A106 GR.B**: لوله‌های ASTM A106 GR.B از جمله لوله‌های فولادی بدون درز (مانیسمان) هستند که برای کاربردهای دمای بالا طراحی شده‌اند. این لوله‌ها به دلیل تحمل بالا در برابر حرارت و فشار، به‌ویژه در سیستم‌های بخار، نیروگاه‌ها، پالایشگاه‌ها و صنایعی که نیاز به لوله‌کشی با دمای بالا دارند، بسیار استفاده می‌شوند. استاندارد GR.B به معنای کیفیت و استحکام بالای این لوله‌ها است و آن‌ها را برای کاربردهای صنعتی سنگین مناسب می‌سازد. **ASTM A53 GR.B**: ASTM A53 نیز یک استاندارد رایج برای لوله‌های فولادی است که بیشتر در پروژه‌های ساختمانی و سیستم‌های لوله‌کشی آب و گاز به کار می‌رود. لوله‌های GR.B این استاندارد به دلیل استحکام و دوام بالا، قابلیت تحمل فشار متوسط تا زیاد را دارند و در عین حال به راحتی قابل جوشکاری هستند. در مجموع، لوله‌های API 5L، ASTM A106 و ASTM A53 GR.B در صنایع نفت، گاز و انرژی کاربرد گسترده‌ای دارند. این لوله‌ها به دلیل مقاومت در برابر خوردگی، فشار و حرارت، جزو بهترین انتخاب‌ها برای سیستم‌های انتقال و لوله‌کشی صنعتی محسوب می‌شوند. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- برای دریافت قیمت لوله فولادی مانیسمان سایز 3/4 اینچ رده 80 با کارشناسان شرکت جهان تجهیز ابدال تماس حاص نمایید.

    آهن آلات و صنایع فلزی تهران
  • دستگاه فنس بافی دستی تک فاز ، 3 فاز و ورودی تک فاز/ دینام سه فاز

    دستگاه فنس بافی دستی تک فاز ، 3 فاز و ورودی تک فاز/ دینام سه فاز

    آهن بیزینس: بهره‌وری بیشتر در کسب درآمد با فنس بافی دستی آیا به دنبال یک فرصت کسب درآمد پربازده و نوین هستید؟ آیا به دنبال یک کسب و کار ساده و قابل اجرا در زمینهٔ فنس بافی هستید؟ با آهن بیزینس، شما می‌توانید با فنس بافی دستی، بهره‌وری بیشتری در کسب درآمد خود داشته باشید. آهن بیزینس افتخار دارد که یکی از بزرگترین تولید کنندگان دستگاه فنس بافی و توری بافی در ایران است و از این جهت، اشتغال و درآمد قابل قبولی را برای جمع کثیری از هموطنان به ارمغان آورده است. این دستگاه ها در صورت سفارش، تولید و در اختیار مشتریان و کارخانه ها قرار خواهد گرفت. - ویژگی‌ها و مزایای فنس بافی دستی: **سهولت در استفاده:** فنس بافی دستی یک روش ساده و قابل اجراست. با استفاده از ابزارهای ساده و فنی نامه‌ای که به شما ارائه می‌شود، می‌توانید به راحتی فنس‌های مورد نیازتان را ببافید. این روش، امکان شروع کسب و کار را برای همهٔ افراد فراهم می‌کند. **کسب درآمد دستی:** با فنس بافی دستی، شما قادر خواهید بود درآمد بیشتری کسب کنید. شما می‌توانید فنس‌های با کیفیتی را تولید کرده و به مشتریان خود عرضه کنید. با تأمین مستقیم مواد اولیه به صورت تک فاز و استفاده از فرآیندهای بهینه، می‌توانید با قیمت‌های رقابتی و بازاریابی مناسب، درآمد قابل توجهی کسب کنید. **کسب و کار انعطاف‌پذیر:** فنس بافی دستی یک کسب و کار انعطاف‌پذیر است. شما می‌توانید در محل خانه خود یا کارگاه کوچکی، فعالیت کنید و برنامه‌های کاری خود را به صورت مستقل تنظیم کنید. این کسب و کار، فرصتی مناسب برای کسانی است که به دنبال استقلال مالی و زمانی هستند. **تنوع محصولات:** آهن بیزینس به شما انواع فنس بافی را ارائه می‌دهد، از جمله فنس بافی تک فاز، فنس بافی 3 فاز و فنس بافی دینام سه فاز. شما می‌توانید انواع فنس‌های مورد نیاز مشتریان خود را تولید کنید و رضایت آن‌ها را به دست آورید. **درآمد قابل توجه:** با تأمین مستقیم مواد اولیه به صورت تک فاز و استفاده از فرآیندهای بهینه، شما می‌توانید فنس‌های با کیفیتی تولید کنید و با قیمت‌های رقابتی در بازار عرضه کنید. این به شما امکان می‌دهد تا درآمد قابل توجهی کسب کنید و کسب و کار خود را رونق بخشید. _کسب درآمد : مهم ترین ویژگی این دستگاه ها این است که در صورت کار منظم و دقیق، سود قابل قبولی را برای خریداران به ارمغان می آورد. با یک حساب ساده، اگر یکی از مدل های دستی دستگاه های فنس بافی را خریداری نموده و کارگری را نیز برای کار با آن استخدام کند، پس از کسر مبلغ استهلاک دستگاه، حقوق کارگر، مبلغ مفتول و …، میتوان مبلغی بیشتر از روزانه 400 هزار تومان سود برداشت. به عنوان مثال، مدل دستی ساده دستگاه فنس بافی که در مطالب پایین تر با آن آشنا خواهید شد. ظرفیت تولید 600 متر مربع فنس را در یک شیفت کاری 8 ساعته دارد. با توجه به قیمت مفتول و فنس ، و با احتساب هزینه استخدام کارگر و استهلاک دستگاه، می توان براورد کرد که مبلغی بیش از 1000 تومان در هر متر مربع سودآوری دارد. در مقایسه با بیشتر کسب و کار های امروزی، سود دهی فنس بافی بسیار بیشتر و برای سرمایه گذاری به صرفه تر است. در ادامه به معرفی دستگاه فنس بافی دستی می پردازیم دستگاه فنس بافی دستی : با این مدل از دستگاه فنس بافی میتوان روزانه بین 100 الی 600 متر مربع توری حصاری تولید کرد. استفاده از این دستگاه و رسیدن به تولید قابل قبول ذکر شده مدتی زمان لازم دارد. تا اپراتور با طرز استفاده صحیح آشنا شده و بتواند به تولید معقول برسد. همچنین قیمت آن بسیار خوب بوده و سود دهی بسیار زیادی دارد. مشخصات کلی: **_بازه تولید: 100 الی 600 متر مربع در روز _عرض قابل تولید: از 10 سانتی متر تا 6 متر _تعداد نفرات مورد نیاز: 1 نفر**

    آهن آلات و صنایع فلزی تهران