معرفی انواع پمپ هیدرولیک

امروزه با توجه به رشد سریع صنعت و تأثیر سیستم‌های هیدرولیکی در آن، نیاز به پمپ‌های هیدرولیکی با فشار‌های متفاوت بیشتر از قبل در صنعت احساس می‌شود. بنابراین در این مقاله در سایت جویشگر می‌خواهیم با معرفی انواع پمپ‌های هیدرولیکی و شناخت پمپ هیدرولیک پایی این ساخته‌ی دست بشر را بهتر بشناسیم.

پمپ هیدرولیکی چیست و روش کار آن چگونه است؟

پمپ به نوعی قلب سیستم هیدرولیک محسوب می‌شود که انرژی مکانیکی تولید شده توسط موتورهای الکتریکی را به انرژی هیدرولیکی تبدیل می‌کند. می‌توان گفت پمپ در حلقه‌ای هیدرولیکی انرژی سیال را افزایش می‌دهد تا در زمان مناسب این انرژی را به کار تبدیل نماید.
فشار اتمسفر ناشی از خلأ نسبی باعث می‌شود تا اجزای مکانیکی پمپ، سیال را به طرف مجرای ورودی کشانده و سپس به‌وسیله پمپ به سمت قسمت‌های مختلف سیستم هیدرولیک برود. درنهایت عملگرهای سیستم از جمله سیلندر و موتور، قدرت هیدرولیکی پمپ را به انرژی مکانیکی خروجی تبدیل می‌کنند.

انواع پمپ هیدرولیک

پمپ‌های هیدرولیک بر اساس سامانه‌ای که در آن قرار دارند به دو دسته‌ی جابجایی مثبت و جابجایی غیرمثبت تقسیم بندی می‌شوند.

جابجایی مثبت

در این گونه پمپ‌ها، حفره‌ای به طور ناگهانی باز می‌شود و مکشی در آن ایجاد شده که فشار هوا، سیال هیدرولیک را به داخل حفره می‌کشاند. سپس حفره بسته شده و سیال در دهانه‌ی خروجی گیر افتاده تا با ورود سیال جدید از دهانه‌ی ورودی دوباره شارژ شود و این سیکل مدام تکرار می‌گردد.این پمپ‌ها با توجه به سازوکاری که دارند قطعات آن آب‌بندی شده هستند و احتمال نشتی سیال در فشارهای پایین کم است. هرچند که در فشارهای زیاد این نشتی گاهی رخ می‌دهد. پمپ‌های با جابجایی مثبت دارای سه نوع اصلی: چرخ‌دنده‌ای، پیستونی و پره‌ای هستند.

چرخ‌دنده‌ای :شامل یک چرخ‌دنده‌ی محرک خارجی است که درون یک چرخ‌دنده‌ی داخلی قرار گرفته‌است و با چرخیدن آن‌ها مکش رخ می‌دهد و سیال وارد پمپ می‌شود.
پیستونی : این پمپ‌ها دارای سامانه‌ی سیلندر-پیستون هستند که با حرکت پیستون مکش ایجاد شده و در جلوی آن سیال وارد پمپ می‌شود.
پره‌ای: از دو قسمت بدنه و روتور تشکیل می‌شود که پره‌ها در قسمت روتور قرار دارند. همچنین روتور به شفت متصل است و با آن می‌چرخد که درنتیجه پره‌ها با نیروی گریز از مرکز به بدنه می‌چسبند. فضای خالی بین پره و بدنه باعث ایجاد مکش شده و سیال به ورودی پمپ هدایت می‌شود و سپس پره‌ها سیال را به سمت خروجی می‌رانند.

جابجایی غیرمثبت

این پمپ‌ها یک پروانه دارند که با چرخش سریع آن، سیال را به سمت دهانه‌ی خروجی می‌کشاند و چون به‌طور خودکار نمی‌توانند پمپاژ کنند مکشی در آن‌ها اتفاق نمی‌افتد. قطعات این‌گونه از پمپ‌ها برخلاف پمپ‌های جابجایی مثبت آب‌بندی نشده‌اند و در فشارهای بالا نشتی زیادی دارند.

پمپ هیدرولیک پایی و دستی

پمپ‌های هیدرولیک دستی و پایی از دسته‌‌ی جابجایی مثبت هستند که اکثراً ساخت کشور ژاپن می‌باشند. این پمپ‌ها به دلیل وزن کم قابلیت جابجایی بالایی دارند. همچنین عدم نیاز به برق از دیگر مزیت‌های پمپ‌های هیدرولیک پایی و دستی است. این پمپ‌ها به علت هزینه‌ی کمتری که نسبت به پمپ‌های هیدرولیک برقی دارند، نزد مشتریان و کاربران سیستم‌های هیدرولیکی بسیار محبوب‌ترند و همچنین پمپ‌های آلومینیومی نیز کمک ویژه‌ای به این پمپ‌ها در جهت کاهش وزن کرده‌اند.


۲۰ مهر ۱۳۹۸


محصولات مشابه
  • انواع واحد مراقبت FESTO

    انواع واحد مراقبت FESTO

    فروش انواع واحد مراقبت فستو در سایز های 1/2- 3/8- 1/4- 1INCH FESTO برندهای دیگر: SHAKO HPC AIRCONTROL و....

    هیدرولیک و پنوماتیک تهران
  • ضربه گیر هیدرولیکی برند فستو

    ضربه گیر هیدرولیکی برند فستو

    ضربه گیر هیدرولیکی برند فستو ضربه گیر هیدرولیکی در انواع و سایز های متنوعی طراحی شده است. ضربه گیر هیدرولیکی قطعه ای است در کاهش و کنترل تنش های ناشی از برخورد سیلندر(جک های پنوماتیکی) در انتهای مسیر پیمایش ضربه گیر غیر قابل تنظیم در دو تایپ DYEF-Y1 و DYEF-Y1F هستند. تیپ DYEF-Y1 قابل استفاده برای جکهای DGSL است. تیپ DYEF-Y1F قابل استفاده برای جکهای DGSL و روتاری درایو DSM است. مدل دیگر ضربه گیر قابل تنظیم در تایپ DYSR طراحی شده است. ضربه گیر خود تنظیم در تایپ های YSR-C ،DYSC ،YSRW ، DYSS ،DYSW طراحی و تولید شده اند. که هر کدام دارای ویژگی خاص خود و مناسب برای نوعی جک هستند. تایپ DYSC مناسب برای سیلندر های DSM-B، DSL-B ، DRRD می باشد. تایپ YSRW مناسب برای جکهای DGC و ماژول های HSP ، HSW می باشد. تایپ DYSS مناسب برای جکهای DLGF و DGST می باشد. تایپ DYSW مناسب برای جک DGSL و ماژول HSW می باشد. ضربه گیر هیدرولیکی مدل YSR فستو این مدل ضربه گیر از پرمصرف ترین نمونه های ضربه گیر فستو می باشد. مدل YSR ضربه گیر قابل تنظیم و YSR-C ضربه گیر خود تنظیم می باشد. جنس بدنه ی محصول و شفت از استیل ضد زنگ می باشد. این مدل ضربه گیر برای جکهای با مدل DGPL ،DGC ،SLE مناسب است. YSR-32-60-C با شماره فنی ۱۶۰۲۷۴ YSR-25-40-C با شماره فنی ۱۶۰۲۷۳ YSR-20-25-C با شماره فنی ۳۴۷۵۴ YSR-16-20-C با شماره فنی ۳۴۷۵۳ YSR-12-12-C با شماره فنی ۳۴۷۵۲ YSR-10-10-C با شماره فنی ۱۹۱۱۹۹ YSR-7-5-C با شماره فنی ۱۶۰۲۷۲ YSR-4-4-C با شماره فنی ۵۴۰۰۶۰ YSR-8-8-C با شماره فنی ۳۴۷۵۱ فروش انواع ضربه گیرهای CJAK

    هیدرولیک و پنوماتیک تهران
  • شیر پنل جلو SVOS-3-1/8 کد فنی : 10191

    شیر پنل جلو SVOS-3-1/8 کد فنی : 10191

    شیر پنل جلو SVOS-3-1/8 کد فنی : 10191 عملکرد شیر دستی فستو 3/2 باز، یکنواخت نوع محرک مکانیکی دبی 120 لیتر در دقیقه است. فشار کاری از 3.5 … 8 bar می باشد. ریست :فنر مکانیکی جهت جریان غیر قابل برگشت دمای محیط -10 … 60 درجه سانتی گراد نیروی محرک 8 N نوع نصب با سوراخ از طریق اتصال پنوماتیک، پورت 1 G1/8 و اتصال پنوماتیک، پورت 2 G1/8 اتصال پنوماتیک، پورت 3 G1/8 پوشش مواد POM آبند NBR و TPE-U (PU) جنس بدنه آلومینیوم

    هیدرولیک و پنوماتیک تهران
  • جک دوسر شفت پروفیلی DSBC-63-30-T-PPVA-N3

    جک دوسر شفت پروفیلی DSBC-63-30-T-PPVA-N3

    [جک دوسر شفت پروفیلی](https://automation-rad.ir/product-category/%25d9%25be%25d9%2586%25d9%2588%25d9%2585%25d8%25a7%25d8%25aa%25db%258c%25da%25a9/%25d8%25b3%25db%258c%25d9%2584%25d9%2586%25d8%25af%25d8%25b1/) DSBC-63-30-T-PPVA-N3 پارتنامبر: 1463475 دارای بالشتک قابل تنظیم در دو انتها. کورس جک پروفیلی 30 میلی متر قطر پیستون جک دوسرشفت 63 میلی متر رزوه میله پیستون M16x1,5 بالشتک PPV: بالشتک پنوماتیک قابل تنظیم در دو انتها رزوه نری تشخیص موقعیت برای حسگر مجاورت فشار کاری 0.4 ... 12 bar حالت کار دو عمله دمای محیط -20 ... 80 درجه سانتی گراد اتصال پنوماتیک G3/8 آبندی با TPE-U (PU) جنس میله پیستون فولاد آلیاژی بالا جنس سیلندر پروفیل آلیاژ آلومینیوم فرفورژه و آنودایز صاف "با اطمینان خرید کنید. محصولات ما با کیفیت برتر، قیمت مناسب و پشتیبانی فوق‌العاده، تضمینی برای خرید جک دوسر شفت پروفیلی DSBC-63-30-T-PPVA-N3 خودآگاهانه و خوش‌بینانه شماست."

    هیدرولیک و پنوماتیک تهران