انواع چاپ بر روی کیسه

چاپی که بر روی کیسه های پلی پروپیلن، کامپوزیت، لمینت و ... بصورت تک رنگ و یا چند رنگ زده می شود، به روش ها و تکنولوژی های مختلفی از جمله سیلک، هلیوگراور (چاپ گود)، افست، فلکسو و ... انجام می گیرد. در این مقاله به توضیح مختصری پیرامون متداول ترین روش های چاپ بر روی کیسه می پردازیم.



چاپ هلیوگراور: سیستم چاپ هلیوگراور (چاپ گود) یکی از بهترین سیستم های چاپ در دنیا محسوب می شود. هلیوگراور عبارت است از سیلندرهایی که طرح مورد نظر بر روی آن به وسیله ماشین های لیزری یا بوسیله شیمیایی بصورت گود ساخته می شود. در زمان چاپ، با چرخش سیلندر در تشت مرکب، حفره ها و گودی های روی سیلندر از مرکب پر شده و سپس سطح سیلندر به وسیله تیغه دکتر بلید پاک می گردد. در نتیجه سایر سطح سیلندر (بجز گودی ها) بدون مرکب باقی می ماند. در ادامه عمل چاپ انجام می شود. از مزایای این چاپ می توان به خشک شدن سریع رنگ و کیفیت بالای چاپ و همچنین عمر بالای سیلندر (تا یک میلیون چاپ) اشاره نمود.

چاپ سیلک: چاپ سیلک به روشی گفته می شود که در آن تور ابریشم بر روی قالب یا چهار چوب از جنس چوب یا فلز قرار می گیرد و با داروی ژلاتین حساس به نور، آغشته شده و بعد از نوردهی شسته می شود. بدین ترتیب عمل چاپ صورت می گیرد. چاپ سیلک از نظر اقتصادی مقرون به صرفه بوده و به همین دلیل کار در این زمینه، نیازمند سرمایه اندکی است. سیلک به منظور چاپ تصویر بوده و در آن از پارچه یا توری با سوراخ‌های بسیار ریز استفاده می‌شود که نهایتا تصویر مورد نظر روی این توری منعکس می گردد و بخش‌هایی از تصویر که باید بی رنگ باشند، با ماده‌ای مسدود کننده مانند موم پوشیده می‌شود. اپراتور مرکب چاپ یا رنگ را با فشار کاردک یا غلطک به سطح چاپ شونده منتقل می‌نماید. رنگ یا مرکب تنها به بخش‌های مسدود نشده منتقل و تصویر روی آن ظاهر می­ شود.

چاپ فلکسو: روش فلکسو در واقع نوع امروزی چاپ لترپرس (چاپ با استفاده از حرف و تصاویر برجسته فلزی) می باشد. البته چاپ فلکسو همه کاره تر از روش لترپرس است چرا که با استفاده از آن می توان تقریباً انواع سطوح همچون پلاستیک، فویل، سلفون و کاغذ را چاپ کرد. فرآیند چاپ به اینصورت است که کلیشه برجسته و منعطفی که به عنوان لوح چاپ در این روش استفاده می شود - و از لاستیک قالب گیری شده یا مواد فتوپلیمری که نواحی تصویری در آنها بالاتر از نواحی غیر چاپی است ساخته شده است - بر روی سیلندر چاپ چسبانده می شود. سیلندر رنگ پس از تماس با تشت، رنگ خود را به حفره های بشیار ریز موجود بر روی سیلندر آنیلوکس منتقل می کند. این سیلندر در ادامه و پس از تماس با سیلندر چاپ، لایه ای نازک از رنگ را بر روی نقاط برجسته کلیشه می چسباند. کلیشه نیز در تماس با سطح یا منسوج تحت چاپ، رنگ را به آن منتقل می نماید و به این شکل عمل چاپ صورت می گیرد.

چاپ افست: افست نوعی از چاپ است که امروزه به طور بسیار گسترده برای چاپ انواع کتاب، مجله، بروشور و کاتالوگ، پوستر و خلاصه هر چیزی که قرار است بر روی کاغذ و با تیراژ بالا (معمولاً 1000 عدد یا بیشتر) و نیز با کیفیت بالا چاپ شود، مورد استفاده قرار می گیرد. تکنولوژی چاپ افست کمی پیچیده است. در این تکنولوژی برای چاپ هر رنگ بر روی کاغذ از سه استوانه اصلی استفاده می شود. به دور غلطک اول صفحه ای فلزی از جنس آلومینیوم که به آن plate یا زینک (zinc) میگویند پیچیده می شود. این صفحه فلزی قبلاً در واحد پیش از چاپ موسوم به لیتوگرافی ساخته می شود. در لیتوگرافی فایلی که برای چاپ ارسال شده است به چهار رنگ تشکیل دهنده آن (CMYK) تقسیم شده و فایل مربوط به هر رنگ با نوعی از مواد پلیمری مخصوص بر روی سطح ورقه آلومینیومی چاپ می شود. جنس سطح زینک یعنی بخش هایی که از ماده پلیمری پوشانده شده است، بگونه ایست که به هیچ عنوان مرکب را به خود جذب نمیکند اما جاذب آب می باشد. جنس بخش پلیمری بگونه ایست که دقیقاً برعکس عمل می کند یعنی مرکب را جذب کرده و آب را جذب نمی کند. دو غلطک کوچک با غلطک اصلی زینک در تماس هستند: یکی از آنها با محفظه آب در تماس بوده و دیگری با محفظه مرکب. غلطک زینک بسته به تصویری که با مواد پلیمری بر سطح آن نقش بسته، مرکب را از غلطک جذب می کند و در سایر بخش ها فقط مرطوب می شود. سپس این رنگ جذب شده را به غلطک پایینی که از جنس لاستیک است منتقل می کند. این غلطک هم بر روی کاغذ چرخیده و مرکب را به سطح کاغذ منتقل می کند. غلطک زیرین وظیفه فشار دادن کاغذ به غلطک لاستیکی را بر عهده دارد.


۰۴ آذر ۱۴۰۲


محصولات مشابه
  • تولید سلفون opp -ترسبافون-متالایز

    تولید سلفون opp -ترسبافون-متالایز

    سلفون OPP عضوی از خانواده سلفون ترس و از سری پلاستیک های بسته بندی است. ویژگی های منحصر به فرد این نوع سلفون باعث شده تا به عنوان یک نوع بسته بندی ایده آل در صنایع گوناگون مورد استفاده قرار بگیرد. شاید از شناخته شده ترین موارد مصرف OPP، کاربرد آن در صنعت مواد غذایی باشد اما این پلاستیک محبوب در موارد دیگر از جمله بسته بندی محصولات آرایشی، بهداشتی، شوینده، دارویی، لوازم تحریر، دخانیات و… هم استفاده می شود. انواع سلفون opp 1. شفاف: OPP شفاف در واقع همان نوع عادی و معمولی OPP است که فاقد عناصر افزودنی می باشد. با استفاده از این نوع سلفون، رویت محتویات داخل بسته امکان پذیر می شود. هرچه مواد اولیه مورد استفاده در تولید OPP شفاف باکیفیت تر و مرغوب تر باشد، سلفون تولید شده شفاف تر و براق تر خواهد بود. از نوع شفاف سلفون OPP جهت بسته بندی چیپس، پاستیل، خشکبار، بیسکوییت، کیک، کلوچه حبوبات، سیگار، CD و غیره استفاده می شود. 2. متالایز: با اضافه کردن پودر فلز آلومینیوم به فیلم های OPP می توان سلفون های متالایز تولید کرد. رنگ سیلور و درخشان سلفون های متالایز هم به دلیل وجود همین عنصر در آن هاست. اگر به داخل پاکت چیپس، پفک، چای، شکلات، آبنبات و… دقت کرده باشید احتمالا دیده اید که درون آن ها آلومینیومی رنگ است. OPPهای متالایز عایق مناسبی برای محافظت محصولات در برابر تابش مستقیم نور آفتاب هستند. هرچند که سلفون های متالایز عموما با رنگ نقره ای شناخته می شوند اما تولید آن ها در سایر رنگ ها نیز در مجموعه سام پلاست انجام می پذیرد. 3. صدفی: رول های صدفی OPP بر پایه رنگ شیری یا صدفی تولید شده و معمولا جهت بسته بندی محصولات فریزری که مستلزم نگهداری در محیط سرد می باشند مورد استفاده قرار می گیرند. بسته بندی انواع بستنی نمونه ای از کاربرد سلفون صدفی است.

    چاپ و بسته‌بندی اصفهان
  • ورق و طلق فرمینگ طلایی، نقره ای و پزشکی

    ورق و طلق فرمینگ طلایی، نقره ای و پزشکی

    عرضه طلق، ورق و فیلم های طلایی و نقره ای و طبی با قابلیت شکل گیری به کمک حرارت و ایجاد خلاء (وکیوم فرمینگ) مناسب برای تولید سینی شکلات، شیرینی، گز و پولکی، بسته بندی های فانتزی سوسیس و کالباس و گوشت و حتی بسته بندی های پزشکی همچون سرنگ و ... کلید واژه: طلق طلایی ، طلق نقره ای ، وکیوم فرمینگ ، ترمو فرمینگ ، شکل دهی حرارتی ، بسته بندی شکلات ، طلق شیرینی ، سینی شکلات ، بسته بندی سوسیس ، بسته بندی کالباس ، بسته بندی گوشت ، بسته بندی سرنگ تلفن تماس: 02166082535 – 09108833447 فکس: 02189779808 www.azinfanavar.com

    چاپ و بسته‌بندی تهران
  • تولید کننده نایلون خیاری در اصفهان

    تولید کننده نایلون خیاری در اصفهان

    تولید انواع بسته بندی های بزرگ فله ایی نایلونی تولید کیسه خیاری با استفاده از مواد اولیه پلی اتیلنیسبک وسنگین در انواع ساده و شیرینگ خرید مستقیم از کارخانه فروش به صورت عمده وجزیی با بهترین کیفیت نایلون خیاری به نایلون‌های بزرگ، ضخیم و بدون دسته‌ای گفته می شود که جهت بسته بندی میوه‌ها و صیفی جات در میوه فروشی‌ها و میدان‌های تره‌بار مورد استفاده قرار می‌گیرند. ویژگی‌های نایلون خیاری استحکام زیاد عدم روزنه دوخت آب‌بندی درخشندگی و شفافیت بالا قابلیت تولید در رنگ‌های مختلف قابلیت چاپ بر روی نایلون های خیاری رنگ‌های نایلون خیاری کیسه‌های پلی‌اتیلن در انواع رنگ‌ها بسته ‌به درخواست مشتری قابل تولید است. کیسه پلی اتیلن برای بسته بندی مواد پتروشیمی از پلی اتیلن 5‌لایه استفاده می شود که به دلیل وزن بالا مواد و طول عمر بالا نیازمند بسته بندی ای با استحکام بالایی است. این بسته بندی با اسم های مختلفی مثل گونی پلی اتیلن، کیسه مواد و پاکت پلی اتیلن هم شناخته می‌شود. این محصول بیشتر معروف به کیسه مواد پتروشیمی است که به علت تولید به روش پنج لایه دارای مقاومت و استحکام بسیار بالایی است و می تواند وزن سنگین مواد اولیه پتروشیمی را در بسته بندی های بزرگ تحمل کند، از همین رو این محصول در بسته بندی های شکیل تر و قابل تماس با مواد غذایی یک گزینه مناسب است.

    چاپ و بسته‌بندی اصفهان
  • کیسه کاغذی (کامپوزیت)

    کیسه کاغذی (کامپوزیت)

    برای بسته بندی طیف خاصی از محصولات (نظیر خوراک دام و یا محصولات پتروشیمی و شیمیایی) عمدتاً از کیسه های کامپوزیت استفاده می شود. در این نوع کیسه ها، لایه نازک کاغذ توسط لمینت بر روی رول کیسه ساده چسبانده می شود. لذا این نوع از کیسه ها سه لایه محسوب می شوند. کیسه های کامپوزیت برای بسته بندی محصولات تا وزن 50 کیلوگرم کاربرد دارد. کاربرد دیگر این نوع از کیسه ها ظاهر زیبا جهت بسته بندی محصولات صادراتی است. قیمت کیسه های کامپوزیت نیز بسته به ضخامت پارچه PP و نیز لایه کاغذی بر حسب کیلوگرم متفاوت است. برخی صنایع از جمله صنایع شیمیایی و نیز خوراکی، تولیدکنندگان را ملزم به نایلون گذاری داخل کیسه های کامپوزیت می کنند. این لایه نایلون (پلی اتیلن) که اصطلاحاً به لاینر نیز موسوم است، مانع از تماس محتویات کیسه با بدنه کیسه می شود. این نوع از کیسه های کامپوزیت به 4 لایه نیز موسوم هستند. از رایج‌ترین کاربردهای کیسه کامپوزیت به موارد زیر می‌توان اشاره کرد: • بذر، کود و محصولات کشاورزی • خوراک دام و طیور • مواد معدنی • مواد شیمیایی • انواع شیر خشک، پودر پنیر و آرد سوخاری • مواد غذایی، خوراکی و دارویی • رنگ‌های پودری • خشکبار، حبوبات و ادویه جات کیسه کامپوزیت در حال حاضر از نوع بهترین محصول جهت بسته بندی محصولات صنایع غذایی و خوراک دام و طیور و مواد معدنی محسوب می شود . تنوع چاپ و کیفت بالا در رنگ بندی و نوع دوخت، این محصول را در مقایسه باسایر کیسه ها در موقعیت بهتری قرار می دهد.

    چاپ و بسته‌بندی اصفهان