تفاوت ورق سیاه از دید خریدار ؛ در صنعت فولاد ورقهای فولادی اغلب به دو روش نورد گرم و سرد تولید میشوند. در روش نورد سرد، محصولاتی مانند ورقهای روغنی، رنگی و گالوانیزه تولید میشوند. ورقهای سیاه کاربردهای مختلفی مورد استفاده قرار میگیرد.
در نتیجه، تولید ورقهای فولادی به دو صورت نورد گرم و سرد با انواع مختلفی مانند ورقهای روغنی، رنگی، گالوانیزه و سیاه صورت میگیرد.
ویژگی های ورق سیاه
مهمترین ویژگی ورق سیاه، در مقایسه با ورق سرد، استحکام کششی مثالزدنی آن است. این ورق، توانایی مقاومت در برابر ضربات و فشارهای احتمالی را دارد و در برابر آسیبهای جابهجایی یا انتقال، ایمن هستند؛ لازم به ذکر است که این ورقها علاوه بر مقاومت زیاد، انعطاف نسبتاً خوبی هم دارند.
کاربردهای ورق سیاه
ورقهای سیاه موجود در بازار، بر اساس ضخامت و ابعاد در قسمتهای گوناگونی از صنعت به کار میروند.
کاربردهای ورق سیاه، شامل موارد زیر میشود:
- ساخت انواع قوطی و پروفیل ساختمانی و صنعتی؛ هر کدام از این پروفیلها برای مصارف خاصی تولید میشوند.
- ساخت انواع ابزارآلات و ماشینهای کوچک و بزرگ کشاورزی و صنعتی.
- ساخت برخی از قطعات کلیدی خودرو.
- تولید انواع مخازن سوخت یا سایر مخازن در کشتیها.
- ساخت انواع گاردریل، تابلوهای تبلیغاتی و انواع بیلبوردهای بینشهری.
کارخانه های تولید کننده داخلی ورق آهن و محدوده جغرافیایی
برخی از این کارخانهها عبارتند از:
- شرکت فولاد مبارکه اصفهان
- مجتمع فولاد سبا
- شرکت فولاد اکسین خوزستان
- شرکت فولاد کاویان
- مجتمع فولاد گیلان
- شرکت نورد
- تولید قطعات فولادی
- شرکت فولاد هرمزگان.
مراحل تولید ورق سیاه در شرکت فولاد مبارکه
تولید ورق فولادی نیازمند مراحل پیشنیاز زیادی است که چند کشور دارای توانایی برخوردارند. ایران نیز در بین این کشورها قرار دارد. ورق سیاه، یا همان ورق فولادی نورد گرم، از محصولات محبوب در بازار آهن به شمار میرود و در اغلب موارد به صورت شیت تولید میشود. بعد از برش به ابعاد مشخص، در بازار عرضه میشود. تولید ورق سیاه بر اساس استاندارد BS EN 10025 انجام میشود. و از گریدهای مختلفی مانند ST22، ST24، ST33، ST37، ST44 و ST52 تشکیل شده است. ورق ST37 به عنوان یکی از پرکاربردترین انواع ورقهای سیاه شناخته شده است.
ابعاد تولیدات مجتمع فولاد مبارکه اصفهان
مجتمع فولاد مبارکه اصفهان، به عنوان بزرگترین واحد صنعتی کشور، در تولید محصولات فولادی در انواع مختلفی فعالیت میکند. یکی از تفاوتهای اصلی محصولات این کارخانه، تولید مقاطع فولادی از صفر تا صد است. از جمله شمشی که برای تولید ورق سیاه به کار میرود. کارخانه فولاد مبارکه قادر به تولید ورق سیاه با ضخامت بین ۱.۵ تا ۱۶ میلیمتر است. اغلب سفارشات برای ضخامتهای ۲ تا ۱۵ میلیمتر ثبت میشود. عرض ورق سیاه تولیدی نیز بین ۶۰ تا ۱۸۰ سانتیمتر متغیر است و دارای دستهبندیهای HC و HB است.
مچنین درباره
تفاوت ورق استیل براق با خشدار و مات بخوانید.
تفاوت ورق سیاه از دید خریدار ؛ ورق سیاه فولاد کاویان
فولاد کاویان، یکی از شناخته شدهترین تولیدکنندگان مقاطع فولادی در ابعاد و سایزهای مختلف است. که در نزدیکی شهر اهواز قرار دارد و تاریخ تاسیس آن به سال ۱۳۷۲ بازمیگردد. با استفاده از دستگاههای تولیدی بهروز و مجهز، این کارخانه برای تولید محصولات خود از بهترین فناوریهای روز دنیا بهره میبرد و به همین دلیل، محصولات تولیدی آن، اغلب در سطح بالایی از کیفیت قرار دارند.
تفاوت ورق سیاه از دید خریدار ؛ ورق سیاه فولاد اکسین اهواز
شرکت فولاد اکسین خوزستان در استان خوزستان واقع شده است. با بهرهگیری از جدیدترین تکنولوژیهای روز دنیا و تولید محصولات مرغوب، به خصوص ورق سیاه اکسین، در مسیر رشد و تعالی قدم میگذارد. این کارخانه به تولید ورق سیاه با ضخامت بالاتر از ۴۰ میلیمتر مشهور است و قیمت ورق سیاه فولاد اکسین بر اساس ضخامت، وزن و سایز ورقها محاسبه میشود. لازم به ذکر است که عوامل خارجی مانند قیمت جهانی فولاد، عرضه و تقاضا در بازار، نوسانات قیمت دلار و بازار بورس در قیمت نهایی این محصول تاثیرگذار هستند.
همچنین درباره تفاوت های صفحه و ورق فولادی بخوانید.
ورق سیاه چیست؟
از اصطلاح ورق سیاه برای محصول تولیدی با این روش این است که به دلیل ذوب اجزای تشکیل دهنده ورق در دمای بالا رنگ محصول مات می گردد. به همین دلیل از اصطلاح ورق سیاه برای نامگذاری استفاده گردیده است.
چه کارخانه هایی ورق سیاه را تولید می کنند؟
کارخانه هایی که این محصول را تولید می کنند، کارخانه های فولاد مبارکه، اکسین و کاویان هستند.
ورق سیاه ۲ میلیمتر چه برندهایی برای تولید پروفیل توصیه میشود؟
با کیفیتترین ورقهای نازک بار موجود در بازار ورقهای کارخانه فولاد مبارکه اصفهان هستند که به طبع قیمت نسبتاً بالاتری نیز دارند. بعد از آن ورقهای کارخانه گیلان در عرض ۱۲۰سانتیمتر و کارخانه نورد و لوله اهواز در عرض ۶۰ سانتیمتر را میتوان پیشنهاد داد که قیمت نسبتاً مناسبتری دارند. مهمترین نکته در خرید ورق مناسب پروفیل سازی، قابلیت خمکاری ورق است، ورق سیاه نباید خشک باشد تا بتوان به راحتی آن را مورد خم کاری قرار داد در نتیجه از ورقهای MMK روس نمیتوان بدین منظور استفاده کرد.
تفاوت ورق های فابریک فولاد مبارکه با برش خورده از رول در چیست؟
اگر ورقهای فولادی به صورت شیت با ابعاد، طول و عرض مشخص در کارخانه برش خورده و به صورت بندیل از کارخانه خارج شود به این ورقها، ورق فابریک گفته میشود. اما اگر به صورت رول با عرض مشخص از کارخانه خارج شود و در انبار یا بنگاه برش زده شود به این نوع ورقها برش خورده گفته میشود.
ورقها با ضخامت زیر ۶ میلیمتر نازک بار در نظر گرفته میشوند، معمولا اگر از رول باز شوند دارای تاب و موج هستند اما در حالت فابریک کاملا صاف بوده و در خط برش نیز کاملا صاف و گونیا (برابر بودن قطر به قطر ورق) هستند. اما ورقهای برش خورده ممکن است دارای تلورانس و اختلاف جزئی در اندازه دو قطر ورق مستطیلی باشند.
توجه داشته باشید که، ورقهای فابریک کمی گرانتر از ورقهای برش خورده رول هستند .
موارد تاثیر گذار بر قیمت در ضخامتها و برندهای مختلف چیست؟
یکی از مهمترین عوامل تاثیرگذار بر قیمت ورق سیاه میزان عرضه و تقاضایی است که دوشنبه هر هفته در بازار بورس ورق و اسلب ارائه میشود، که بسته به افزایشی یا کاهشی بودن آن سمت و سوی تغییر قیمت را مشخص میکند.
به صورت خلاصه
- عرضه و تقاضا
- شرایط اقتصادی و قیمت ارز
- قیمت جهانی ورق سیاه
- حجم واردات و صادرات
- موجودی یک ضخامت یا برند خاص در بازار
لینک کامل این در راهنمای خرید ورق سیاه فولاد مبارکه ، فولاد کاویان و اکسین اهواز