جوشکاری با گاز محافظ و جوش Co2

 جوشکاری با گاز محافظ (Gas Metal Arc Welding) از فرایندهای جوشکاری ذوبی قوسی است که در آن گرمای ایجاد شده به واسطه‌ی قوس تشکیل شده بین الکترود و قطعه کار سبب ذوب شدن و انجام اتصال پس از انجماد می‌شود. الکترودی که در این فرایند استفاده می‌شود در واقع یک سیم جوش توپر است که به طور پیوسته به محل جوش تغذیه شده و مصرف می‌شود. همان‌طور که در جوشکاری الکترود دستی دود حاصل از سوختن الکترود وظیفه‌ی محافظت دارد، در این روش هم یک یا مخلوطی از چند گاز  به طور مجزا وظیفه دارند که از حوضچه‌ی مذاب جوش و قسمتی از فلز مبنا که در نزدیکی محل ذوب می‌باشد، محافظت کنند.

محافظت از حوضچه‌ی جوش در جوشکاری با گاز محافظ تا حدی مهم و حساس است که کوچک‌ترین ذره‌ی مضر در اتمسفر محیط می‌تواند وارد مذاب شده و فلز جوش را آلوده کند. جوشکاری با گاز محافظ به دو صورت اتوماتیک و نیمه اتوماتیک انجام می‌شود که در هر دو روش اندازه‌ی طول قوس و سرعت تغذیه‌ی الکترود کاملا اتوماتیک است. تفاوت روش اتوماتیک و نیمه اتوماتیک در این است که در روش اتوماتیک سرعت حرکت تورچ و نوع قرارگیری تورچ نسبت به درز جوش ثابت بوده و در روش نیمه اتوماتیک سرعت حرکت تورچ و حالت قرارگیری آن با توجه به مهارت فرد جوشکار تعیین می‌شود.

دستگاه‌های مورد نیاز

این روش از جوشکاری با توجه به فرایندها و تکنولوژی به کار رفته در آن نیاز به ابزارهایی دقیق‌تر و پیشرفته‌تر نسبت به جوشکاری الکترود دستی دارد. این وسایل عبارتند از:
 
منبع تغذیه برق
منبع تغذیه الکترود
منبع تغذیه گاز محافظ
الکترود یا سیم جوش توپر
تورچ
کابل‌های مورد نیاز 

حال به توضیح هریک از ابزار مورد نیاز به طور خلاصه می‌پردازیم:
جوشکاری با گاز محافظ یکی از روش‌های کاربردی است که در این صنعت برای اتصال دو قطعه به یکدیگر استفاده می‌شود. در مقاله انواع جوشکاری ما تمامی آنچه را که باید در مورد تمامی روش‌های موجود در صنعت جوش بدانید، گفته‌ایم. بنابراین اگر تمایل به کسب اطلاعات بیشتر دارید، حتما آن را بخوانید.


منبع تغذیه برق

در جوشکاری با گاز محافظ بیشتر از جریان مستقیم با قطب معکوس (الکترود مثبت) استفاده می‌شود. منبع قدرتی که در این روش استفاده می‌شود، می‌تواند در دو نوع ژنراتور یا ترانسفورماتور و رکتی فایر باشد اما به طور کلی منبع قدرت باید با ولتاژ ثابت باشد.
منبع تغذیه برق
 

منبع تغذیه الکترود

سیستم تغذیه‌ی الکترود در جوشکاری با گاز محافظ از اصلی‌ترین اجزا است که شامل قرقره الکترود، چرخ‌های راننده، راهنمای ورودی و خروجی، شلنگ‌ها و موتور تغذیه کننده این سیستم است. روند کار این سیستم به این شکل است که موتور به چرخ راننده وصل شده و چرخ‌های راننده از طریق قرقره الکترود را دریافت کرده و به کمک فشار، آن را به طرف خروجی، کابل و در نهایت تورچ هدایت می‌کند.
تورچ جوشکاری
 

تورچ دستگاه

تورچ در سیستم جوشکاری با گاز محافظ باید سیم جوش را به طرف حوضچه ‌مذاب هدایت کند که عمل هدایت کردن از طریق فشردن اهرم روی تورچ به وقوع می‌پیوندد.تورچ‌ها با توجه به  نوع فرایند ساخت قابلیت‌های ویژه ای دارند. در صنعت، تورچ‌ها در دو مدل هوا خنک و آب خنک تولید می‌شود که مدل آب خنک برای جوشکاری در مدت زمان طولانی استفاده می‌شود.
 

الکترود یا سیم جوش

سیم جوش‌های مورد استفاده در جوشکاری با گاز محافظ به صورت توپر هستند که روکشی مسی بر روی آن کشیده شده است. استفاده از روکش مسی به دو منظور است:
 
1. سیم جوش در حین جوشکاری ممکن است که اکسید شود، از این رو روکش مسی از رخ دادن این اتفاق جلوگیری می‌کند.
 
2. مس از گذشته تاکنون به دلیل هدایت خوب جریان برق بسیار پر استفاده بوده است، در اینجا هم به خاطر همین ویژگی از روکش مسی استفاده می‌شود.

سیم‌های جوش که تحت عنوان سیم مسوار نیز شناخته می‌شود، از دو بخش روکش و مغزی تشکیل شده که روکش آن را معرفی کردیم. مغزی این سیم‌ها به طور غالب از جنس فولاد نرم است ولی موادی چون کربن، سیلیسیم، فسفر، گوگرد و... نیز در آن وجود دارد.
 

نام گذاری سیم‌های جوش

همان‌طور که الکترودهای مصرفی در روش جوشکاری الکترود دستی طبق استاندارد هایی براساس آرایشی خاص نام گذاری می‌شد، در این جا هم طبق الگویی مشابه با فرمت ER-ZZ-ZZ-Z  نام گذاری می‌شود.
به عنوان مثال سیم جوشی تحت عنوان ER70S-6 که برای جوشکاری Co2  استفاده می‌شود، دارای ویژگی های زیر است:
 
• عدد 70 نشان دهنده ی قدرت کششی سیم برحسب هزار پوند بر اینچ مربع (KSI) است.
• حرف S  به معنای توپر بودن است. چنانچه دو حرف TS  را داشتیم به معنای سیم جوش مورد استفاده در جوشکاری توپودری است.
• عدد 6 نشان دهنده‌ی نوع کاربرد این سیم است.
 

منبع تغذیه گاز محافظ

در ابتدای مقاله به چرایی استفاده از گاز محافظ در این روش از جوشکاری پرداختیم. این گاز محافظ برای اینکه باید همیشه و برای مدت طولانی در دسترس باشد، در کپسول‌های بزرگ تهیه و مصرف می‌شود. این گاز برای اینکه به طور ایمن قابل مصرف باشد، باید از رابط مخصوص برای متصل کردن آن به دستگاه استفاده کرد.فشار گاز مورد استفاده در این روش بسیار مهم است از این رو منبع گاز دارای رگلاتور تنظیم فشار است که اپراتور می‌تواند قبل از جوشکاری باتوجه به معیارها و ملاک‌هایی که وجود دارد، فشار خروجی گاز را تنظیم کند. همچنین در کناررگلاتور، دو عدد فشار سنج نیز بر روی منبع تغذیه گاز قرار دارد که یکی نشان دهنده‌ی فشار گاز داخل کپسول و دیگری نشان دهنده‌ی فشار گاز خروجی است.
منبع تغذیه گاز محافظ
 

کابل های مورد استفاده در جوشکاری با گاز محافظ

جریان برق مورد نیاز در جوشکاری بسیار بالاست و هرچه که به دمای بالاتری برای ذوب الکترود و ایجاد قوس الکتریکی قوی تری نیاز باشد، جریان برق بیشتری مصرف می‌کند. پس کابل‌هایی که استفاده می‌شود، باید به گونه‌ای باشد که بتواند این جریان بالا را از خود عبور دهد و در حین کار مشکلی برایش پیش نیاید. کابل‌هایی که از خروجی منبع تغذیه برق می‌آید، به صورت دو سر است که یکی به تورچ جوشکاری متصل می‌شود و دیگری به فلز مبنا وصل می‌شود.
 

گاز های مورد استفاده در جوشکاری با گاز محافظ 

گازهایی که در روش جوشکاری با گاز محافظ استفاده می‌شود، بسیار متنوع هستند که هرکدام بسته به خواص شیمیایی‌ای که دارد، اثرات گوناگونی بر فرایند جوشکاری می‌گذارد. همچنین در مواردی از ترکیب چند گاز نیز استفاده می‌شود. به طور کلی معیار انتخاب این گازها به دو دسته تقسیم می‌شود:
 
1. اثری که گاز بر روی فلز اصلی می‌گذارد.
2. اثری که گاز بر روی خواص فیزیکی و شیمیایی مذاب می‌گذارد.
 
حال به بررسی اثرات دو گاز آرگون و Co2 می‌پردازیم و دلیل اینکه چرا این دو گاز بسیار پر استفاده است، را بیان می‌کنیم:
 

استفاده از گاز آرگون

آرگون به دلیل اینکه یک گاز بی اثر است و با هر فلز مذابی واکنش نمی‌دهد، برای یک بازه‌ی وسیعی از مواد می‌تواند به صورت محافظ عمل کند. اما آرگون در ارتباط با فولاد، قوس الکتریکی ناپایداری ایجاد می‌کند که این ناپایداری سبب ایجاد بریدگی کنار جوش و گردگی بد شکل می‌شود که ظاهر نامناسبی برای محل جوش تداعی می‌کند.
 

استفاده از گاز Co2

دی اکسید کربن یا Co2   با مذاب‌ها به طور شیمیایی واکنش می‌دهد. به همین دلیل استفاده از آن برای جوشکاری فلزات واکنش دهنده مانند آلومینیوم مناسب نیست. چراکه در اثر گرمای زیادی که در قوس الکتریکی ایجاد می‌شود، باعث تجزیه‌ی کربن دی اکسید به مونو اکسید کربن می‌شود که بخارهای Co  سبب ایجاد تخلخل در مذاب می‌شود.
 

۱۷ مرداد ۱۴۰۰
جویشگر


محصولات مشابه
  • گلوله زیرکونیومی

    گلوله زیرکونیومی

    فروش گلوله سرامیکی گلوله سرامیکی از سایز 0.1 میلیمتر تا 50 میلیمتر. گلوله سرامیکی : گریدها ی متفاوت و خلوص متفاوت. گلوله سرامیکی در سایزهای متنوع. گلوله سرامیکی مشکی گلوله سرامیکی زرد رنگ گلوله سرامیکی طلایی فروش ساچمه سرامیکی ساچمه بالمیل گلوله بالمیل گلوله سرامیکی برای صنعت رنگ سازی گلوله سرامیکی برای صنعت سم سازی گلوله سرامیکی برای صنعت کاغذ سازی گلوله سرامیکی برای صنعت کاشی و سرامیک گلوله سرامیکی برای آسیابهای افقی گلوله سرامیکی برای آسیابهای عمودی گلوله سرامیک در آسیاب های صنعتی مثل پرل میل بال میل ، بال میل و غیره.... کاربرد دارد. ساچمه سرامیکی از سایز 0.1 میلیمتر تا 50 میلیمتر ساچمه سرامیکی در گریدها و خلوص های متفاوت. ساچمه سرامیکی در اندازه ذرات متفاوت. ساچمه سرامیکی در گریدهای متفاوت. ساچمه سرامیک در سایزهای متفاوت گلوله زیرکونیومی در سایزها و اندازه های متفاوت گلوله زیرکونیومی در اندازه و سایزهای متفاوت گلوله سرامیک (ساچمه زیرکونیوم) جهت آسیاب های صنعتی (آسیاب رنگ،مرکب ، سم و ....) مزایای پرل سرامیک: * گلوله سرامیکی به هیچ عنوان داخل آسیاب شکسته نمی شود. * گلوله سرامیکی دارای دانسیته بالا بوده و به همین دلیل زمان آسیاب مواد کاهش می یابد. * در صورت استفاده از ساچمه سرامیکی به دلیل اینکه زمان آسیاب مواد در مواقعی تا یک سوم کاهش می یابد در نتیجه هزینه مصرف انرژی بشدت پایین می آید. * با توجه به اینک استفاده از پرل سرامیکی باعث مس شود زمان آسیاب مواد تا یک سوم پایین بیاید در نتیجه هزینه های نیروی انسانی نیز بشدت پایین می آید. * با توجه به اینکه هنگام استفاده از پرل سرامیکی زمان آسیاب پایین می آید در نتیجه هزینه های اضافه کار نیز افت می کند. *ساچمه زیرکونیومی هزینه های تعمیر و نگهداری را کاهش میدهد. * با استفاده از گلوله سرامیکی میتوان به نرمی خیلی پایین مواد نانومتر دست یافت. قیمت گلوله سرامیکی قیمت گلوله زیرکونیومی قیمت ساچمه سرامیکی خرید گلوله سرامیکی فروش گلوله سرامیکی خرید گلوله زیرکونیومی فروش گلوله زیرکونیومی جهت اطلاعات بیشتر در زمینه پر سرامیک ، ساچمه سرامیک ، گلوله سرامیک ، پرل زیرکونیوم، ساچمه زیرکونیوم ، گلوله سرامیک ، گلوله زیرکو نیوم و قیمت لطفا ً تماس بگیرید

    متفرقه البرز
  • عرضه انواع بست هبلکس(بست رادیکالی،بست تخت،بست کرکره ای)

    عرضه انواع بست هبلکس(بست رادیکالی،بست تخت،بست کرکره ای)

    بست های هبلکس دارای چهار نوع ثابت ،ال شکل ،کرکره ای ورادیکالی هستندکه هرکدام نحوه ی اجرای خاص خودش رادارداما درنهایت تمام بست ها با هدف مقاوم سازی دیوار در برابر زلزله به وسیله ی اتصال درست به یکدیگر یا اتصال دیوار هبلکس به سایر عناصر سازه ای (مثل ستون ها وتیرها)به کارمی روند. جهت خرید ومشاوره با کارشناسان ما تماس حاصل نمائید.واحد فروش:09127910460

    متفرقه تهران
  • فروش برد عایق سرامیکی

    فروش برد عایق سرامیکی

    برد سرامیکی (تخته سرامیکی) از ترکیب الیاف سرامیکی و بایندر هاي آلی و معدنی تولید میشوند. برد های سرامیکی برای کار در محدوده حرارتی 1100 تا 1400 درجه سانتیگراد مناسب می باشد. برد های سرامیکی به علت انتقال حرارتی پایین ، برای استفاده در کوره ها و داکت ها مناسب میباشند. از پرمصرف ترین برد های سرامیکی (تخته سرامیکی) در بازار ایران میتوان به برد سرامیکی لویانگ (Luyang Wool Ceramic Board) اشاره کرد اگر چه برند های متفرقه دیگری نیز در بازار ایران ارائه میگردد ، البته برد های سرامیکی لویانگ به دلیل بهتر بودن خواص برشکاری علاقه مندان بیشتری دارد.

    متفرقه آذربایجان شرقی
  • فروش لوله استیل

    فروش لوله استیل

    لوله استیل (Stainless Steel) از فولادهای ضد زنگ (استنلس استیل) ساخته می شود. فولادهای ضد زنگ بیشتر برای مقاومت در برابر خوردگی توسعه یافته اند. از جمله ویژگی های این گروه از فولادها شکل پذیری، چقرمگی زیاد در دمای اتاق و دمای پایین و مقاومت خوب در برابر پوسته شدن، اکسایش، خزش و تغییر ویژگی در دمای بالا می باشد. فولادهای زنگ نزن یا استنلس استیل جزء دسته فولادهای آلیاژی حاوی مقدار زیادی کروم می باشند. حداقل عنصر کروم متعارف در این دسته از فولادها 11% می باشد و برای اینکه آلیاژهای آهنی خاصیت زنگ نزن داشته باشند میزان کروم در آنها نباید کمتر از این مقدار باشد. برای مشاهده جزئیات بیشتر در رابطه با لوله استیل می توانید قسمت توضیحات محصول را مطالعه نمایید.

    متفرقه تهران