فایبرگلاس | مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس

فایبرگلاس | مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس
یکی از انواع مصالح ساختمانی پرکاربرد که در گروه مصالح پوششی قرار داشته و در عایق کردن برخی تاسیسات صنعتی، کارخانجات و حتی ساختمان ها، نقش مهم و موثری ایفا می کند، فایبرگلاس است. فایبرگلاس به پوششی گفته می شود که متشکل از مواد نفتی و الیاف بوده و برخوردار از یک چگالی در حدود ۱۸۵۰-۲۰۰۰ کیلوگرم بر متر مکعب است. از فایبرگلاس در ساخت مخازن صنعتی و یا عایق نمودن آنها استفاده می گردد و به این ترتیب، مانع از وارد آمدن صدمات و یا پوسیدگی این مخازن خواهد شد که در نتیجه دوام بیشتر آنها را موجب می شود. مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس عامل اصلی برای این نوع عملکرد محسوب می شود که در این مطلب، به بررسی آنها خواهیم پرداخت.
مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس
به طور کلی، می توان فایبر گلاس یک نوع کامپوزیت دانست که از مواد پلیمری و الیاف پشم شیشه تشکیل شده است. مواد پلیمری موجود در ترکیب فایبرگلاس زمینه اصلی این محصول به شمار می رود و پشم شیشه را برای افزایش تقویت ساختار آن استفاده می کنند. مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس شامل موارد دیگری نیز هست که مهم ترین آنها رزین های پلی استری، الیاف تقویت کننده و سایر موادی است که به شکل ورقه هایی از فایبرگلاس، تولید و برای ساخت و عایق کردن مخازن صنعتی، مورد استفاده قرار می گیرند. رزین های موجود در مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس که در ساخت مخزن، به کار برده می شود شامل؛ پلی استر، ونیل استر و اپوکسی است. پلی استر در برابر خوردگی مقاومت کمتری از خود به نمایش می گذارد اما در مقابل، ونیل استر دارای مقاومت بالایی در این زمینه بوده و اپوکسی نیز از مواد با مقاومت بالا در برابر دما و فرسایش محسوب می شود که ترکیب آنها، فایبرگلاس را به یک عایق ایده آل مخازن در برابر ساییدگی و دما، مبدل ساخته است. 
به طور کلی مجموعه مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس شامل موارد زیر است:
    • دو نوع رزین پلی ‏استری به نام ارتوفتالیک و ایزوفتالیک
    • رزین های وینیل استر و اپوکسی
    • کبالت و سرب
    • هاردنر اپوکسی و UP
    • اروزیل
    • تیتان
    • الیاف تقویتی مانند پشم شیشه سوزنی و حصیری
    • کربنات کلسیم
کاربرد فایبرگلاس در چه مکان هایی است؟
به طور کلی از فایبرگلاس در مکان هایی استفاده می شود که نیازمند نوعی پوشش عایق به همراه نور باشد. از این رو امروزه از این کامپوزیتهای پلیمری در اغلب کارخانه ها و برای عایق کردن مخازن آب و اسید استفاده می شود و به وسیله آن از فرسایش و سایر صدمات ناشی از آن، جلوگیری به عمل می آورند. استحکام قابل قبول فایبرگلاس و همچنین وزن بسیار سبک آن موجب گردیده که این ماده برای تولید برخی قطعات نیز کاربرد داشته باشد. انواع ایرانیت، سپر خودرو، ساخت اتاقک، سیلو برای نگهداری سیمان، برخی مخازن جهت جمع آوری و نگهداری مایعاتی همچون اسید، سپتیک تانک یا مخازن تصفیه فاضلاب، چربی گیر و... از جمله تولیداتی است که از کامپوزیت های فایبرگلاس استفاده می شود. 
نقش الیاف در ساخت قطعات فایبرگلاس
همانطور که گفته شد، کامپوزیت پلیمری یا فایبرگلاس از یک یا چندین الیاف برای تقویت بیشتر تهیه شده و توسط رزین ها که گروه دیگری از مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس هستند، احاطه می شوند. این الیاف تقویت کننده، در افزایش مقاومت و ایحاد استحکام بیشتر برای قطعات کامپوزیت یا فایبرگلاس، نقش اثرگذار و گسترده ای ایفا می کند. برخی از این الیاف های بکار رفته در ساخت فایبرگلاس شامل الیاف کربن، آرامید، کولار و... می باشند. الیاف های نام برده هرکدام برخوردار از شکل های مختلف و انواع متفاوت هستند اما در میان تمام این الیاف تقویت کننده، می توان پشم شیشه را معمول ترین و اصلی ترین مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس دانست. 
مهم ترین ماده تشکیل دهنده فایبرگلاس
یکی از مهم ترین مواد تشکیل دهنده فایبرگلاس، رزین است. در میان انواع موادی که در ساخت این کامپوزیت پلیمری به کار می رود، سهم رزین از بقیه بیشتر است و از طرفی چون دارای دو نقش اصلی در فایبرگلاس است، عنوان مهم ترین ماده برای ساخت این ورق های کامپوزیت را به خود اختصاص داده است. یکی از نقش های مهم رزین، تثبیت و نگهداری الیاف پشم شیشه و سایر الیاف تقویت کننده کامپوزیت در محل خود است و نقش دیگر آن، ایجاد تغییر حالت در هنگام وارد آمدن نیرو و تنش به ورق های فایبرگلاس است که این تغییر شکل برای توزیع نیرو در سطح ورق ایجاد می شود. در میان انواع رزین های موجود در فایبرگلاس، رزین پلی استر یکی از انواع پرکاربرد محسوب می شود که از نوع رزین غیراشباع است. از میان سایر رزین های به کار رفته در فایبرگلاس، اپوکسی، وینیل استر و فنولیک را می توان نام برد.
مزایای استفاده از قطعات فایبرگلاس 
مهم ترین مزیت های فایبرگلاس را می توان استحکام زیاد، وزن سبک و دوام طولانی مدت آن دانست. همچنین مقاومت شیمیایی و پایداری فوق العاده ای که کامپوزیت های پلیمری در برابر اشعه یو وی از خود نشان می دهند نیز قابل توجه است. قطعات کامپوزیت پلیمر به لحاظ دارا بودن مزایای متنوع، موفق به کسب جایگاه نخست گستردگی کاربرد در صنایع مختلف، گردیده است. از این رو، انواع متفاوتی از قطعات فایبرگلاس در شکل های متنوع و با کیفیت بالا تولید می شود که علاوه بر برخورداری از خواص مکانیکی مورد نظر، از نظر اقتصادی نیز کاملا به صرفه است. 
از دیگر مزایای فایبرگلاس می توان به موارد زیر را نام برد:
    • معمولا ورق های فایبرگلاس پس از استفاده تبدیل به جسمی سخت می شوند که تغییرات دما در آن هیچ اثری ندارد.
    • مقاومت بالا در برابر نفوذ ریشه گیاهان، دیگر مزیت فایبرگلاس است.
    • مقاونت بالا در برابر فشارهای وارده بر محل نصب فایبر گلاس 
    • پایداری عالی در برابر محیط های اسیدی و قلیائی موجب کاربرد گسترده فایبرگلاس در صنایع مختلف شده است.
    • استفاده از فایبرگلاس موجب برخورداری از یک پوشش یکپارچه و فاقد درز می شود.
    • دارای مقاومت بالا در برابر فشار زیاد آب 
    • عدم جذب گرما
    • کاملا بهداشتی و فاقد هر نوع آلودگی برای محیط زیست و به خصوص مخازن آب 
    • قابلیت اجرا در تمام سطوح ساخت و ساز و کاهش بار مرده 
    • مقاوم در برابر نفوذ رطوبت و آب 
 

۲۳ بهمن ۱۳۹۸
نوبجی


محصولات مشابه
  • بخاربند|عایق سقف

    بخاربند|عایق سقف

    سقف شما قسمت بسیار مهمی از خانه شما است که نقشی اساسی در محافظت از شما و ساختمان شما در برابر عوامل محیطی متفاوت که در فصول مختلف سال ممکن است با آن روبرو شویم، برعهده دارد. هنگامی که رطوبت روی سقف در تماس با گرمای خورشید قرار میگیرد، به سمت داخل حرکت میکند. در سقف های معمول، این رطوبت از طریق بخار به داخل هدایت میشوند. برای جلوگیری از نفوذ رطوبت به عایق های حرارتی استفاده از بخاربند الزامی است. بدون یک لایه بخاربند، رطوبت منتقل شده در هوای گرم در فضای مسکونی داخل ممکن است در عایق حرارتی پخش شود. همچنین در ماههای زمستان که امکان ایجاد میعان است ، ممکن است آب بارندگی نیز به بافت ساختمان وارد شود و باعث افزایش سطح رطوبت در سقف شود.انتشار بخار آب موجود در هوا ممکن است منجر به تشکیل میعانات شود که به نوبه خود ، ممکن است به طور قابل توجهی بر عملکرد لایه عایق تأثیر بگذارد • میعانات ممکن است آسیب زیادی به ساختار سقف وارد کند. . با ایجاد یک محافظ کارآمد ، میتوان اطمینان حاصل کرد که رطوبت موجود در هوا از اتاق های نشیمن نمی تواند وارد سقف شود و به آن آسیب برساند. در واقع لایه بخاربند نه تنها از نفوذ رطوبت به داخل عایق جلوگیری می کند ، بلکه از جریان هوا از طریق سقف عایق بندی شده با حرارت جلوگیری می کند. اگر کاربری داخلی ساختمان شما مرطوب باشد ، مانند اتاق استخر ، آشپزخانه ، اتاق دوش و.. هوای گرم و مرطوب می تواند از طریق دیوارهای جدا کننده ، دودکش، و سوراخ های برقی یا لوله کشی به سقف راه یابد. • باید توجه داشت که استفاده از لایه بخاربند درزیر تمامی پوشش های سقف های شیبدار نظیر شینگل، تایل، سفال، ورق و ... برای جلوگیری از ایجاد میعان و بهبود عملکرد عایق حرارتی و در کل افزایشطول عمر مصالح ساختمانی الزامی است.

    مصالح ساختمانی تهران
  • نانو ضدآب عایق سنگ نما

    نانو ضدآب عایق سنگ نما

    ویژگی: پس از استفاده از Aquaproof ویژگی های زیر حاصل میگردد: · موجب آبگریز شدن و واترپروف شدن کامل سطوح میگردد؛ · خواص دفع آب آن در واکنش با دی اکسید کربن موجود در هوا گسترش پیدا می کند؛ · جذب آب مواد را کاهش می دهد، موجب افزایش مقاومت در برابر یخ زدگی می گردد، عمر کار را افزایش می دهد؛ · مقاوم در برابر سرمایش گرمایش های متناوب؛ · نفوذ عمیق به داخل منافذ بدون گرفتگی آنها و فرآیند تنفس مواد را حفظ می کند؛ · بی رنگ و ظاهر مواد حفظ می شود؛ · سازگار با انواع افزودنی های بتن و گچ؛ · نسوز و مقاوم در دمای 30- الی 350+ درجه سانتی گراد؛ · سطح پایینی از مواد آلی فرار؛ · اُرگانیک و سازگار با محیط زیست؛ کاربرد: برای آبگریز کردن سطوح مصالح برای دفع رطوبت مانند آجر، بتن، مصالح طبیعی و سیمان و…؛ بعنوان افزودنی در زمان تولید بتن، گیپسوم و تولید قطعات و بلوک های سیمانی ضد آب؛ در زمان تعمیر ساختمان های مسکونی و صنعتی و سازه؛ برای ساخت ملات بند کشی ضد آب؛ برای رقیق سازی رنگ پلاستیک جهت افزایش مقاومت در برابر رطوبت و اشعه UV؛ برای ضد آب نمودن بند کشی محیط های در معرض رطوبت بالا مانند سرویس های بهداشتی، سونا، استخر و … ؛ برای ساخت دوغاب های مختلف با تأثیر مثبت در چسبندگی و گیرایی دوغاب در بندکشی ها که پس از خشک شدن مقاوم در برابر نفوذ آب و رطوبت می باشد

    مصالح ساختمانی تهران
  • ورق طرح سفال،ورق پرچین،قیمت ورق شیروانى

    ورق طرح سفال،ورق پرچین،قیمت ورق شیروانى

    ویلا سازه(طراح ومجری سقفهای شیبدار) اجرای انواع سقف ویلا,آلاچیق,سردرب وپیشانی ساختمان,پوشش سقف سوله با انواع ورقهای گالوانیزه رنگی,سفال,آردواز پرچین,ورق طرح سفال,ایرانیت فروش کلیه محصولات سقفهای شیبدار ورق طرح سفال،ورق آردواز،ورق پرچین ورق گالوانیزه رنگی،ورق شادولاین ،کرکره ورق دکرا،ورق شینگل،آندوویلا ،نماولمبه آبرو سوله،هواکش سوله،فایبرگلاس،پلی کارتن پلاست،توری گالوانیزه،توری مرغی توری پلاستیکی،سفال طبرستان،ورق صدف تایل پرچین،تایل طرح سفال،پلی کربنات ایرانیت سیمانی،پیچ نوک مته ای،کلاهک تیزه ورقی،آهن آلات،پروفیل،ورق روغنی لطفا قبل از هر اقدامی از مشاوره رایگان شرکت ویلاسازه بهره مند شوید. دفتر:02122338936 02126303424 همراه:09121495297

    مصالح ساختمانی تهران
  • نصب تایل سنگریزه ای سقف شیروانی

    نصب تایل سنگریزه ای سقف شیروانی

    لازم به ذکر است بار مرده سقف برای محصول به همراه زیر سازی چوبی و متعلقات 15 الی 20 کیلو گرم بر متر مربع می باشد. نکته : اگر پروفیلها در جهت عمود بر شیب اجرا گردد یا به جای قوطی از پروفیل z استفاده شده باشد (حداکثر به فاصله 75 سانتیمتر از یکدیگر) سایز چوب رفتر (درجهت شیب ) از 5*4 به 5*6 تغییر کرده و از پیچ 7 سانتیمتر می بایست استفاده شود. سایز چوب مصرفی برای پروژه هایی که پروفیلها در جهت شیب می باشند 5*4 سانتیمتر خواهد بود و مقدار آن 5 الی 5.5 متر طول (چوب رفتر و بتن هم سایز هستند) به ازای هر متر مربع سقف شیبدار می باشد. برای پروژه هایی که پروفیلها عمود به شیب می باشند ،مقدار وسایز چوبها به صورت زیر می باشد: چوب رفتر (درجهت شیب) : به ازای هر متر مربع سقف 170 سانتی متر طول چوب 5*6 چوب بتن (در جهت عمود بر شیب) : به ازای هر متر مربع سقف 370 سانتی متر طول چوب 5*4 چوب مصرفی در سقف می بایست از جنس نراد روسی و به شاخه های 6 یا 4 متری می باشد.

    مصالح ساختمانی تهران